rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 26 June 2011

waktu subur lelaki

salam kepada semua.. seperti yang kita tahu wanita mempunyai waktu suburnya iaitu dalam lingkungan 14 hari selepas datang hari haid yang pertama.Pada ketika itu ovum dirembeskan dan bercamtum dengan sperma dan seterusnya menempel di uterus (rahim). Jika wanita itu ’bersama’ suami diluar waktu suburnya, memang mustahil kehamilan akan berlaku.


Kaum lelaki juga mempunyai waktu suburnya tersendiri. Bukan keluarnya darah dari mana-mana bahagian lelaki tetapi ia berkaitan dengan suhu. Sperma iaitu sel pembiakkan lelaki amat peka dengan perubahan suhu. Suhu yang tinggi mampu membunuh sperma dan suhu yang rendah mampu mengaktifkan sperma. kesimpulannya disini adalah waktu yang paling subur bagi lelaki adalah pada waktu pagi. Ini kerana pada waktu pagi suhu persekitaran amat dingin dan sejuk sekali. Maka jika anda mahukan cahaya mata, jangan lepaskan peluang di waktu pagi.


mahukan lebih info dapatkan sumber dr SINI :)) 

2 comments:

SheyPull said...

x pat pegi keje la jawab nye....:P

follow


JOM singgah blog saya nak...wordless wednesday : jgn U turn la..kan dah cakap...

cik hana only said...

hahhaha sheypull : xdpt p keje?? lol yeke?? ok follow blog anda.. :))

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome