rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 31 August 2011

first time raya tanpa kau bang

raya di kmpong asahan.. it was my first time without u my bro.. pg raya mula lah adegan yg mencuit perasaan hingga meleleh..huhu abg, kau call ktorang pg tu.. perghhh mula la tu nk bertakung air hujan.. hahha. tak pe.. aku faham.. kau keje.. yg penting aku twu kau boleh survive dok sorang2 kt cni.. hahhaa yeah.. tu la abg aku.. :))

ini ibu saya.. serupa x?? 

dak arip nie.. huhu cover macho pulak
adik aku nie.. hahah


nie adik pmpuan aku.. :)

eh ayah aku nie time2 macam nie
tak sporting.. huhu

nie hutan mana lak nie?? hmm
kt mne2 pown jadi.. huhu
err.... pic abg aku compom2 xde sbb die keje.. adik laki aku yg sorg tu.. hmm tak tawu la mne dah pergi gambar dia tu.. n aku baru je lepas jumpa abg aku nie.. bersalam-salaman dgn dia.. aduhhh.. dah 3 hari tak jumpa.. of coz la rasa rindu tu ada.. ^^,

Sunday, 28 August 2011

salam syawal dari cik hana..




ok u all.. firstly, aku nk mintak maaf if aku ada buat salah ke kt korang especially my family, my bff atien, ziela, fierah,shah, biela, my housemate cik mun, cik adha, cik ayu, cik ain, cik kila, azie n kak yaya..huhh penatnye nk menaip.. halalkan makan minum wa erk.. hehhe n pd all my classmate tak kira la kat kolej ke kt sekolah ke kat tadika ke.. hohoho mintak maap ler if aku ada buat korang tersinggung dgn perangai tak semenggah aku nie..hehhe mengaku pown..pada cikgu2, lecturer2.. halalkan ilmu u all ea..n pd u all yg dikenali n yg mengenali diri ini yg pernah menjadi member aku..sori la tak mentioned nama korang.. apa2 pown sori laa yup.. :)

hmm tak lupa jugak pd si tetttt sy KHAIRUL FAIZI.. aduhaii.. sori to say bro wa mintak maap je dulu.. lepas raya buat salah balik.. hehhe yup.. mungkin aku banyak kecik kan hati dia tp bukan salah aku sorang ea kalau aku terkecik kan hati dia ke ape ke.. dia pown ada jugak kecik kan hati aku tanpa sedar.. wahhh nk menang lagi nie..hahha tp aku tak simpan dalam hati pun.. 


tp perkara pertama yg aku nk buat sebelum balik kampung asahan is pergi kubur arwah atuk.. i miss him a lot.. :( pertama kali raya dgn sorang atuk je.. hmm btw azam baru aku lepas naik cuti nie.. aku tak nak main2 lg dh.. nk study betul2.. itu harapan ibu ayah aku.. dan itu harapan arwah atuk.. hmm ok lastly pd geng blogger wa.. sori laa kalau ada hasil tulisan aku sebelum nie buatkan korang terkecik hati ke.. huhu ok la guys.. salam syawal dari cik hana.. ASSALAMUALAIKUM.. 

p/s : semoga syawal kali ini diberkati ALLAH dan semoga ianya lebih bermakna dr yg sebelumnya..korg yg excited nk balik kmpong tu, berhati-hati ketika memandu..jgn main redah je.. peace no war.. ^^,

Thursday, 25 August 2011

apa masalah kau nie??

aku rasa kau nie sakit sebenarnya. sebab tu perangai kau mcm nie. baik bulan puasa ke tak puasa ke sama je kan?? ok. kali nie kau jual blog aku pulak.. nie blog aku.. suka hati aku lah nk update apa pown.. ada aku tulis yg bukan2 pasal kau?? ada aku jual maruah aku kat sini ke?? tak ada kan?? "eeii !! tentangcikhana.blogspot.com..abis bnde ko nk cter.xde maruah ke?haha..ngegeh sioot !" hey ! at least aku tak jual fb kau tau macam mana kau buat pada aku pada kawan aku. aku tak jual no kau macam mana mana kau buat pada ktorang. aku bila2 masa boleh balas tapi aku tak nak. sebab biar ALLAH sahaja yang balas.ok then. lepas tu kau add aku. ok aku approve tp aku terus block.. aduhh tibe2 je kau hantar msj kat aku pkai fb alia qistina kau tu ckp aku gedik.. wahhh makin menjadi2..kau nk apa sbnarnye nie?? bila aku reply msj kau, kau ckp aku perempuan tu perempuan nie. bila aku tak reply pulak kau ckp aku mcm nie. tanggapan aku pada kau sama sekali melesat. aku fikir lambat laun kau akan berubah tp kau still mcm nie. sampai bila seyh?!

p/s : manusia yg tak pernah puas dgn apa yg ada dan sanggup melakukan apa sahaja asalkan kehendaknya termakbul lebih2 lagi dgn cara yg tak sepatutnya, ianya tidak akan menjamin kebahagiaan.. percayalah :)

Monday, 22 August 2011

sakit @_@

selesema + sakit tekak = demam. ok ingat nk amik mc hari nie tp syg pulak nk miss kelas.. hmm xpe.. aq rasa aku boleh kot.. just sakit kepala yg mencengkam.. mane tak nye.. kurang air masak mmg laaa.. patut la sakit tekak bagai.. hmm mmg susah nk tengok aku minum air masak.. nk kena bersuruh baru gerak.. dan medication pada sakit aku nie tidur la yg lebih mujarab.. :))

aku tak kisah kau kawan dgn siapa pown.. hak kau..

ok.. aku tak kisah kau nk kawan ngan sape pown kan.. hak kau.. sape aq nk halang ngn sape kau berkawan.. tp  aku tak suka kwan kau tu ckp mcm tu.. mcm org dengki pown ada gak..

Pnk blajaq ke nk brcinta ni????
KAU: nie dh lma ar pic nie..huhu...
Pye la 2...jgn nk bercinta je...

ok.. aq bukan jenis kuat cemburu tp nape tibe2 ko ckp mcm tu ea?? lainlah kalau ko kakak dy ke adik dy ke mkcik dy ke ibu dy ke.. tp the prob is ko nie kwn je ngn dy.. ko bley ckp mcm tu?? aq couple ngn dy pown bukan nk rosakkan hidup dy.. ktorang same2 dlm proses nk improve diri masing2.. salah ke?? arghh.. !!   

Friday, 19 August 2011

tanpamu

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang
Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti


Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

first time makan nasi lambak

semalam aq ada function ngan bdk2 fakulti aq kt masjid.. berbuka sama2..mmg best sbb makan nasi lambak ngn bdk2 rumah.. satu dulang 5 org.. hahhaha this is my first time.. lauk2 nye kari ayam, ulam tenggek burung, kacang botol, kacang panjang, kubis masak tumis, ikan masin n sambal belacan.. 


tuuu diaaaa... cik adha, cik mun, cik hana, cik ayu
 dan ahli baru ktorang kak hajar.. :)) mmg terbaikk laaaa..
haaaa yg nie berebut-rebut nie.. mcm makanan tu larii...
lapar ke cik kak oiii??almaklum lerr satu hari xmakan..hahhaha
tp makanan tu bukan ktorang dapat habiskan pown.. banyak yg terbuang sbb banyak sangat.. heheh ada tu satu dulang 4 orang tp licin habis.. bdn dorang pown sume kecik2 je..hmm alaaa xpe.. paham dah ngn diorang.. bukan senang nk dpt makan ramai2 mcm nie.. dalam satu dulang lak tu.. nk control ayu bt pe?rembat je slagi bley rembat.. hehhe mmg terbaikk.. :))

Tuesday, 16 August 2011

kisah _KITA_



6/8/2011..15/8/2011.. bermula dr sahabat karib.. tak sangka semuanya berubah dengan satu rasa yg tersemat kemas dlm hati timbul tanpa disengajakan. bukan kupinta bkn juga dihalang rasa itu hadir.. semuanya bukan dalam rancangan.. "sahabat pastinya boleh bertukar mnjadi kekasih tapi bolehkah kekasih bertukar menjadi sahabat" .. sukar nk diramalkan apa yg akan berlaku pada masa akan datang. aku hanya mampu berserah agar perhubungan ini tiada apa-apa masalah.. biarpun sama2 PANAS bak kata dia pown sabar je kuncinya.. betul la apa kata dia.. hmm sabar, jujur dan percaya antara satu sama lain insyaALLAH tiada halangan untuk teruskan hbngn nie.. mula2 mmg la janggal sbb dh biasa kasar2.. maen tumbuk2, jentik2 tp lama2 pasti akan terbiasa dengan keadaan ini.. hmm lepas nie dy dh tak boleh la nk jentik aku nie.. dah la sakit dia punya jentik tu..hahha tp aku harap semuanya akan baik2 saja.. *LOVE each other.. <3 <3 <3

Monday, 15 August 2011

tarikh keramat 15/8/2011



15/8/2011.. hmm nice day.. arghhh akhirnya terlerai juga satu rasa ini.. penantian sudah berakhir.. jiwa kembali menyatu bersama satu rindu.. ahhh jiwang pulak.. huhu "klu ko bt hal belakang aq xde peluang kedua ag lepas nie".. :))

Sunday, 14 August 2011

terharu sebab kau persembahkan lagu nie utk aku.. :))


terima kasih syg.. terharu la jugak.. lagu nie mendamaikan jiwa, mententeramkan minda.. bila apa yg kau ingin sempurnakan tu sudah cukup meyakinkan aku, pasti jawapan itu akan membahagiakan hati semua org.. aku tunggu alasan kau dan kau tunggu jawapan aku.. pasti penantian itu tidak akan sia-sia.. pasti penantian itu bukan satu penyeksaan bg kita.. perbuatan kau sudah cukup menggambarkan hati kau.. cuma aku masih mahu mendengar dari mulut kau sendiri tentang segala-segalanya dari mula sampai akhirnya.. :))



Sunday, 7 August 2011

apa yang perlu aku buat..??berilah aku petunjuk.. aku mohon..



aku tak tahu apa yg aku rasa.. aku tak tahu apa yg perlu aq buat.. aku tak tahu sama ada keputusan itu akan membuatkan ada hati yg terguris.. dan aku tak tahu semua nie realiti atau hanya lakonan dunia semata..jiwa aku tiba2 jadi kacau.. minggu depan penentu segala.. apa yg perlu aku buat sedangkan hati ini masih samar2 dalam mencari kata pasti..perlukah aku beri peluang pada yg lain dalam mengenali siapa diri ini yg sebenar?? atau hanya biarkan persoalan itu sepi tanpa jawapannya..jalan yang mana harusku pilih??berilah aku petunjuk YA ALLAH.. aku mohon..

Saturday, 6 August 2011

banyaknya juadah berbuka hari nie..

hari nie banyak juadah berbuka.. mee soto, kupang masak cili, mee goreng, otak2.. tp apa yang paling best pulut panggang dan air keladi.. ini yg aq teringin nk makan.. at last ayah tunaikan permintaan cik hana.. hahha thnx ibu, ayah.. xlaa kempunan asha nt .. :)) dan malam nye pulak cik wa sy bg rojak.. wahhh mmg hari yg menggemukkan.. tp cik hana langsong xksa.. sbb selagi bley mkn kte makan.. benda dah ada depan mata.. rezeki jgn ditolak.. :))

Monday, 1 August 2011

dugaan hari pertama di bulan ramadhan

hari pertama ramadhan.. pastinya meriah dikampung halaman di asahan...tp dugaan tidak pernah lepas dari menguji setiap hamba2NYA .. setiap saat pasti ada hamba yang terpilih utk menjalani dugaanNYA.. dan aku salah seorang dari hambaNYA yang terpilih.. ramadhan yang dinanti rupa-rupanya tak seperti apa yang berada dalam fikiran.. salah aku ke semua ni terjadi?? khilaf aku ke masalah menjadi makin sulit??aku tak pernah minta pown jadi mcm nie..aku minta maaf kalau itu memang salah aku.. sabar hana.. lagi dua tahun je lagi.. kau punya target.. kuatkan azam.. kejar satu matlamat tu ble kau berada di atas nanti..ya aku tahu aku masih banyak perlu belajar tentang kehidupan.. bermula dari bawah.. itu pegangan aku sejak dulu.. dan bila aku punya kekuatan, aku pasti akan bangkit di hari akan datang nanti..INSYAALLAH..dgn restu ILLAHI.. aku pasti hari itu akan muncul tiba satu hari nanti..bersabar dan terus bersabar..
Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome