rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 20 November 2011

~Sonata Musim Salju . thanks hubby :)

nie lagu favourite aku. dia tahu aku suka lagu nie. aku cakap nie lagu aku. tapi dia balas "lagu kita". hee terus dia post kat wall aku. dengar je lagu nie terus banjir kejap. HAHA nice video act. i love it. i love him.


SONATA MUSIM SALJU <3



Wednesday, 16 November 2011

praktikal di putra sungguh membosankan

hmm lebih seronok terendak dari putra sebab kat putra semua terbatas. nak buat itu nak buat ini kena be careful. biasalah. private kan? tapi bestlah sister kat wad nie. tak garang n cara dia, dia tak suka nak blame student. dia suka protect student tu adalah. staff pown ok lah.

baju baru, berwajah baru :)

nie baju lama aku.

sekarang korang bandingkan baju mana yang lebih cantik? :)

Sunday, 13 November 2011

keluar makan

haisyyy. perancangan last minit dari dia. ajak keluar. ingat kan pergi mana. rupanya pergi makan je. HAHA malunya. kena perli dengan kakak dia. macam tuan puteri lambat. hee first time kot keluar dengan angah. macam2 dia tanya. dia cakap aku pendiam. dia tak tahu aku nie banyak cakap. hmm tapi angah ok la. sporting. :)

Friday, 11 November 2011

kecewa -___-

kalau kau marah aku tak pe, aku faham. kalau aku tak penting tak pe, aku tak kisah. tapi tolonglah jangan buat aku risau. apa yang aku cuba buat untuk kau bukan saje2. semua nie demi sayang aku pada kau. masalah kau masalah aku. tapi aku tak tahu apa yang sedang kau alami. aku kecewa sebab apa yang pernah kau beritahu aku dulu sebelum 15-08-2011 kau tak buktikan dengan cara yang sepatutnya. kecewa ! -___-

Saturday, 5 November 2011

gone again T_T

lepas satu2 mati. sedih sebab kucing2 aku yang happy kan aku kalau aku tengah sedih. xpelah. memang dah ajal.  trying to receive . T_T

persiapan raya haji

menguji kesabaran. asyik fail je. hah nie first time aku anyam ketupat.. HAHA nak belajar anyam ketupat. last2 menjadi jugak.. yelaa.. umur dah tua tak reti2 lagi nak anyam ketupat. hehe so next raya boleh buat lagi. lepas nie kopek kerang pulak. sebab nak buat sambal kerang. nyami2..  then isi beras dalam ketupat. and last sekali boleh la tenggek ketupat tu atas dapur. :)


hah nie hasil kerja aku..


hhehhe ok tak?? :p . ok lah. nak sambung buat kerja balik. nanti tak siap pulak kerja.. ok tata titi tutu.. :)


kering hati

ok. lepas nie saya nak keringkan hati saya. nanti tak ada la saya sakit hati . :)

blogwalking di blog sendiri

hye u all. selamat malam. eh jap2. dah pukul 1.30 la.. bukan malam lagi la maknanya. ok pembetulan. selamat pagi. HAHA. ok cik hana bosan la. tak tahu nak buat apa. tajuk entri hana pagi nie "blogwalking di blog sendiri." so cik hana tengok balik entri2 lepas yang cik hana post kt blog nie. setting apa2 yang patut. dan terus blogwalking sampai la rasa mengantuk. so hana nak tidur lah. mengantuk pulak rasa. tengok lah jam dah pukul berapa. tik tok. ok selamat tidur ea. zzzzz.. @_@

Friday, 4 November 2011

untunglah~~

untunglah kan. seronok je tengok korang. tapi tiba2 semua tu buat spoil mood aku lah.. kenapa erk? =='

fakta menarik mengenai wanita




1. bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya


2. bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tenatng orang yang paling dia sayangi (sebab itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan)

4. jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorag lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5. bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


6. wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7. jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya kerana ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.


8. jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9. wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna

11. bersikap terlalu serius akan mematikan mood wanita.

12. bila pertama kali lelaki yang dicintaiya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.


13. sebuah senyuman memberi seribu erti bagi wanita. jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.

14. jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15. jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia kerana dia memang tak berminat denganmu.


16. tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya

17. jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. tanya dia sendiri !!

18. setelah seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal

19. kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta

20. bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. bekas kekasihnya akan selalu ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22. satu ucapan 'hai' saja sudah cukup menceriakan harinya.

23. teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui

24. wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka

25. cinta bererti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26. semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.


27. senjata wanita adalah AIR MATA !


28. wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atu sekadar kata-kata romantik). mereka akan terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. dengan ini dia tidak akan ragu2 terhadapmu.


29. wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian kepadanya dan baik terhadapnya. so, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30. sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayanginya sepenuh jiwa.

tak kenal siapa anda

maaf. saya tak kenal anda siapa. dan saya harap lepas nie jangan tunjuk kan muka anda depan saya lagi. harap anda faham .

Thursday, 3 November 2011

Gambar bogel isteri boros

dari harian metro

KESAL...Amri melihat facebook milik isterinya yang digunakan untuk menjual gambar bogel.
KESAL...Amri melihat facebook milik isterinya yang digunakan untuk menjual gambar bogel.

KUCHING: Sekali lagi facebook disalahgunakan untuk tujuan terlarang. Kali ini membabitkan seorang isteri yang menjual gambar separuh bogelnya dengan menjadikan laman sosial di Internet itu sebagai medium untuk mencari pelanggan dan proses tawar-menawar.
Selepas lelaki yang berminat memasukkan wang ke dalam akaun banknya, wanita berusia 35 tahun itu menghantar gambar separuh bogelnya kepada lelaki terbabit melalui khidmat pesanan multimedia (MMS) di telefon bimbit.
Perbuatan menjijikkan itu terbongkar selepas suami wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Amri, 43, diberitahu seorang daripada lelaki yang pernah membeli gambar isterinya itu.

“Hancur hati saya apabila mendapati apa dikatakan lelaki itu benar selepas saya memeriksa telefon bimbit serta komputer isteri.



“Malah, saya menyamar dengan menggunakan nombor telefon lain untuk berurusan dengan isteri melalui facebook dan maklum balas diterima membuktikan dia tergamak menjual gambar separuh bogelnya untuk mendapatkan wang,” katanya.

nasi lemak kukus

sejak tengok cerita nasi lemak 2.0 asyik teringin nak makan nasi lemak kukus je. tadi pergi pasar malam. cari punya cari tak jumpa2 jugak. haisyy. mana mau cari lagi nie? akhirnya juadah malam nie murtabak dan wadih saje. :)

Wednesday, 2 November 2011

meluat -___-

makin lama makin meluat pulak aku dengan kau nie. belum makan tapak tangan aku lagi. silap hari bulan bisu ! belum kena lagi sebab tu buat taik kan. dah kena baru twu langit tu tinggi ke rendah . buat hal pulak kau dengan aku kan. -___-

Tuesday, 1 November 2011

rutin hari ini

hye. hari nie kelas tak ada. so kerja yang boleh dibuat? blogwalking, cari tutorial utk design blog di internet dan cari sampai lebam.. itulah rutin aku hari ni :)

ragam manusia

nie lah manusia kan? bila time senang bukan main lagi. bila time susah huhh pandai buat hal sendiri. manusia macam2 ragam lah. tak faham betul. kau kawan buat gosip boleh lah. :)
Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome