rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 31 December 2011

selamat tahun baru ^^

hye korang. azam korang tahun nie apa? hmm apa2 je la. i wish tahun 2012 nie akan jadi lebih indah dan penuh rahmat daripada tahun2 sebelumnya. selamat tahun baru ibu, ayah, abang, adik2, family2 yg lain, kawan2 dan.. kamu sayang. :'(  jadikan 2012 nie tahun yang bermakna ya. semoga azam2 korang pada tahun nie akan tercapai. insyaALLAH. amin~~

Sunday, 18 December 2011

POETRY - cuba untuk tersenyum :)

walau berat mana pown dugaan
walau besar mana pown cabaran
belajarlah untuk menerima
belajarlah untuk tersenyum
agar tiada siapa yg tahu
hati kau sedang merasa duka :)

Saturday, 17 December 2011

POETRY - berdoalah sayang~~

berdoalah semoga hari esok masih ada
berdoalah semoga hati aku tetap sama
berdoalah agar aku tidak merasa engkau cuma derita
berdoalah rasa cinta ini bukan sementara

hanya berharap dan terus berharap
agar kau dan aku tetap satu
biar mimpi itu pasti
walau harapan tidak semestinya kenyataan
berdoalah.

#semoga esok ada sinar bahagia untuk kita walau ku tahu esok belum tentu ada

housemate baru~~

hmm macam mana la rupa budak baru pengganti cik ayu tu kan? tak suka la ada budak baru masuk rumah tu. walau apa pown tak akan ada siapa2 yg boleh gantikan ko cik ayu. hmm nak tengok jugak dia boleh tahan ke tidak dgn perangai aku n budak2 rumah aku nie. dah la masing2 dalam rmah tu kuat menganjing. aku nie pulak singa dalam rumah tu. jangan keje asyik nak touching je sudah la. mmg kena pulau la jawabnya kan? hmm jangan dia awal2 lagi dah tunjuk belang. silap hari bulan mintak pindah rumah. ^^

sampai bila ~~

wahai hati. aku ingat kau mampu bersabar dengan semua yg kau lalui. rupanya kau tak kuat. sampai bila harus menahan rasa hana? semalam dah terbukti aku tak boleh lagi bersabar. sabar aku ada had. kata-kata kau masih lagi aku ingat. tapi hanya lidah sahaja bicara tanpa membuktikan kata-kata, itu bermakna semua itu hanya percakapan kosong sahaja. sabar hana. tinggal sedikit waktu sahaja. bersabarlah wahai hati.

Sunday, 11 December 2011

menu untuk birthday ayah ^^

hye u all. esok birthday ayah. so menu utk surprise kan ayah malam nie is spagetti. nyami2. nie hasilnya. :)



#hepi besday my daddy. love u more than anything. mmuahhhx3 .. ayah la ayah yang terbaik dan terhebat di dunia nie. terima kasih sbb didik asha dari kecik dan membesar kan asha dengan penuh kasih sayang.  :')

Saturday, 10 December 2011

tak ada rehat untuk sem 3

tak ada rehat langsung. habis je praktikal terus exam. then habis je exam terus praktikal balik. tak ada cuti. tak ada rehat. ilmu utk sem 4 pown tak ada lagi dah kena hantar praktikal utk sem 4. cross pown banyak tak habis lagi. mmg kepala otak aku nie kn bijak2. sebab tu main sumbat je aku kat mana2 kan. mmg aku dtg praktikal utk makan PUJIAN. biasalah. robot bila bekerja. nak2 ilmu terlalu PENUH sgt2 kat dada kan. sangat bagus management korg. ^^

#03-01-12, SEGAMAT- i'm coming. with my beloved. first time kot nak sama praktikal dengan dia. ♥ ♥ ♥

Sunday, 4 December 2011

ombak rindu~~




semalam hari gadis sedunia. hang out with ladies only. dengan cik mun n cik ayu. cuma cik adha je tak ada. OMBAK RINDU mmg terbaik. tapi tak sama tandingan dengan novel. maya tak sesuai jadi izzah. hmm tapi mmg best. "cinta tak kejam. cuma manusia yang tak pandai menghargai cinta." 10 star utk cerita ni. :)
Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome