rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 30 November 2012

jangan jadi macam biskut. jangan treat macam baju.

hye alls. tajuk mcm menarik kan. ok. siapa je yang suka diperlakukan mcm bajukan? dan siapa yang suka bila orang yang dia sayang be like a biscuits right? sesaat kau datang. sesaat kau hilang. wahhh. kemain lagi. kan lagu ramlah ram dah keluar. 

janganlah jadi mcm biskut si handsome2 semua. tak elok tw buat si cantik2 nie mcm baju.
sakit perasaan tu. kalau betul sayang buat cara sayang.
kalau dah benci jangan bagi harapan.
kalau betul2 diri tak kisah pada dia jangan sesekali datang balik lepas dah buang dia dari hidup kau.
disguisting u know?

korang pernah rasa? dan korang pernah tak memperlakukan pasangan korang mcm nie?
kalau yg dah pernah rasa sabar ok. dunia nie mcm roda. kejap atas kejap kat bawah.
tapi jangan simpan dendam. tak elok tw. dendam tu penyakit hati yang tak ada pengubatnya.

dan pada yang pernah buat orang sakit hati tu pandailah fikir.
sampai bila korang nak buat org mcm tu?
akal ALLAH kurniakan utk kita berfikir macam mana menghargai apa yang ada depan mata.
hati ALLAH kurniakan utk kita rasa bagaimana perasaan indah menghargai dan dihargai.

see?? everything in this world is very fantastic if u really know how to appreciate the time before times make u appreciate what u had. indah sayang indah. kalau masing2 pandai berfikir dengan cara matang.
bagaimana melaksanakan tanggungjawab pada hati. assalamualaikum. :)

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome