rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 26 December 2012

siapa kita?

Assalamualaikum w.b.t


siapa kita? kita hamba ALLAH yang sama je kan di sisiNYA. tapi ada tak dalam dunia nie yang masih nak banding2 kan 'aku orang bandar kau orang kampung aku kaya kau miskin aku cantik kau buruk.' ehhh?? what the fish. apa ingat benda tu semua boleh bawak ke kubur?

orang kampung memang otak kolot. statement ini utk siapa budak kecik oii?? tak sedar ea korang2 semua yang bajet orang bandar. the fact is kita semua berasal dari kampung (!) nak nafikan hakikat tu sampai bila? ada ke manusia yang lahir2 je atas dulang emas? ada ke lahir2 je atas benang emas?? heyy kemond la. jangan jadi manusia yang lupa mana asal usul. hukum karma menatang haremm jadah.

heyy tolong bukak fikiran luas2 ea. jagalah mulut tu jangan sampai makan diri sendiri. malulah sikit. sedarlah sikit kita nie siapa untuk pertikaikan kedudukan kita di dunia nie? kang kalau aku dah bagi ceramah bernanah pulak tlinga korang nanti. so pandai fikir sendiri. sekolah menengah otak pown dah matang kan. cuma perangai tu je unmatured. kau aib2 kan pown family kau jugak. apa daaa.

#so the moral of story, setiap insan sama di sisiNYA. kalau ya pown memang kita duduk bandar. mngkin itu kelebihan yang kita ada kan. setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing2. so kita kena bersyukur. jangan tahu dok bukak pekung didada. haiyaa. ! ok malam uolsss . ;)

2 comments:

✿A I N A A✿ said...

kampung tu x kolot pun tapi diri sendiri yg menyebabkan kita nampak kolot sebenarnya.. so siapa yg suka cakap org kg ke org asli ke org hutan ni kolot, memang yang ckp tu kolot... XD

asha hana said...

hehhehe kan? manusia tu sendiri yg menampakkan kekolotan tu. terima kasih atas pandangan aina. :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome