rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 28 January 2013

aku penipu perasaan yang tegar ~

tipulah kalau aku cakap aku tak sayang. tipulah kalau aku cakap aku tak rindu. maaf ea. aku tahu kau kecewa dengan jawapan aku dan kata2 aku yang menyakitkan semalam. aku percaya dengan alasan2 kau. alasan2 kau kukuh. aku yakin cuma aku tak pasti tentang penantian kau. sanggup ke kau?

#alahai. sayang menyayang. cinta dikenang. penat la macam nie. tapi yang pasti aku dah dapat jawapan yang menunjukkan aku dah bebas bebass bebasss bebassss ~~ . amboi ada dengunnn. -..-

#nak pergi kelas dah nie. kebebasan termaktub. kau pown tak kisah kan. assalamualaikum. :)



Friday, 25 January 2013

buatlah sesuatu sebelum hati ini mati.

aku bagi peluang dekat kau utk kau jelaskan apa yang sepatutnya kau jelaskan sebab aku tahu kalau aku kat tempat kau aku akan mengharapkan peluang itu utk aku baiki apa yang sepatutnya kita baiki. aku tak nak dituduh sebagai perempuan kejam walaupown aku tahu hati aku hampir mati.

aku beri peluang utk kita jumpa tapi tak bererti aku beri peluang pada diri aku utk aku bukak pintu hati aku nie utk kau. maaf. bukti masih belum mencukupi. fb kau masih belum bersih. buanglah apa yang sepatutnya kau buang. tak kisahlah dengan budak kelas ke dengan junior ke. even dengan aku pown. buat apa simpan bg show dekat public buat tambah dosa je. kau kata kau akan jadi macam yang aku nak kan? aku nak tengok sejauh mana. jangan bila aku dah test macam2 kau pulak yang give up.

buatlah apa2 yang kau rasa patut utk ambil hati aku balik sebelum hati aku betul2 mati. syax pown boleh rasa aku hampir tawar hati. ya memang betul cakap kau. hati aku masih belum mati lg utk kau. tapi perasaan yang ada dah tak sama macam dulu. jangan salahkan aku. aku perlu cari hati aku balik. maaf. tapi jangan tunggu aku. sebab aku takut penantian itu hanya sia2. assalamualaikum.

Saturday, 19 January 2013

minggu praktikal~~

assalamualaikum w.b.t

setelah sekian lama baru dapat menjenguk blog tercinta aku nie. haiihhh penat weyh. prktikal malam. pukul 7 tadi baru habis syift. mcm mana la gamaknya nanti kalau aku jadi staff nurse kan? alahai. tapi penat2 pown tangan nie masih lg nak menaip kan. rindu pada blog nie. rindu pada follower yang tegar. haha

ok. memandangkan dah final year kan. so staff nurse staff nurse kat wad, pengajar2 a.k.a CI ktorang expected ktorang dah bayak ilmu kat dada weyhhh. tu yang gelabah nie. tak lama lagi management. aduhh.

ok. minggu kedua aku masa praktikal kan. CI aku a.k.a my lovely2 mother. dia pernah jadi koordinator aku selama 2 thn 1/2 daaa. haa dia ada ajar cara nak masukkan branula. pakai tangan masing2 kot. sakitt weyyhh.. ok chopp. tahu tak apa menatang jadah tu? jarumm daaa. korang pernah masuk wad? haa jarum yg kat tangan utk masuk ubat dengan air tu.

jom scroll ke bawah.

|
|
|
|
|
|
|
V

plez, don't try to do this at home. haha


tengok. sanggup gadaikan tangan sendiri semata2 sebab nak belajar.
terharu tak terharu tak. haha

aku sedang mencari urat kak chitra utk menjadi mangsa seterusnya.
hahhahahahahh (gelak jahat).
kak chitra muka nak sempoi je. heheh prktikal dengan dia nie aku jadi pandai.
sebab dia memang pandai. awesome. :D

#dua hari terakhir minggu last aku kerja malam. time tulahh masalah datang. alahai
kecoh punya staff nurse. benda kecik dikecoh2 kan. puihh.
haa curious la tu kan. dah biar tu jadi rahsia aku dengan mmbr2 aku ok?

aduhai penat menaip. penat penat penat. nak tidur la.
dah topup balik waktu tidur aku yang diganggu oleh duty2 syift malam.
selamat malam. opss selamat tidur.

#pesanan pada ibu. ibu, sori tak dapat tolong masak.
mata asha dah macam panda kena tumbuk je nie. hehe i lebiu. ;)

Tuesday, 1 January 2013

perasaan apakah ini?

perasaan aku berdebar bila mesej dengan dia? perasaan apakah ini?

jangan cakap yang aku masih masih argghh damn this feeling.

yang tangan nie gatal nak inbox dia pehal?

ya memang aku tak nak kau ganggu aku lg. *mulut tak sama dengan hati*

boleh ke aku tipu perasaan ini? ALLAH bantu aku.

ehh dari tadi yang jantung aku nie laju semacam pehal?

salah siapa? salah diri sendiri pergi inbox kan.

cari maut. padan muka. tak serik2. =..=

#ingat hana. kalau dia call jangan angkat jangan angkat. *ingatkan diri sendiri*.
harap2 dia tak call. sebab tangan aku akan selalu cepat sangat nak angkat bila nama dia naik.
aku penipu yang tegar kan? berdosa ke? tak pe tipu sunat.
dapat la dosa kecik sebab tipu perasaan sendiri. :(

#pada korang2 yang kenal dia tapi dah terbaca entry nie jangan bagitahu dia OK !

dia tak bersungguh. aku benci dia. benci ke?? =..=

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome