rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 8 February 2013

derita si kecil berakhir. adik ahmad meninggal dunia.


14 September tahun lepas, Mynewshub ada menyiarkan berita mengenai adik Ahmad Adam Syukri (klik sini).
Ketika itu Adik Ahmad baru berusia 5 bulan.
Hari ini kami menerima satu khabar yang menyedihkan. Adik Ahmad telah kembali ke Rahmatullah semalam.
Berikut adalah bahan yang dipetik dari sumber Facebook mengenai adik Ahmad.

Assalamualaikum w.b.t..
Innalilillahi wainnailaihiro jiun.
-Al-Fatihah
semoga ibu & bapa adam redha & tabah dgn ujian ini, insyaAllah Allah swt akan menggantikan dgn yg lebih baik, sesungguhnya DIA mengetahui & menentukan segala2nya .


Takziah buat ibu bapa dan keluarga adik AHMAD ADAM Syukri, Adik Adam telah pergi menghadap ILAHI. Sayu hati admin apabila mengetahui berita ini, SYURGA tempat kamu duhai anak, Allah swt lebih menyayangi adik adam.

“AHMAD ADAM SYUKRI LAHIR PD 4/3/12 DAN TELAH MENGALAMI BRAIN DAMAGED (SEVERE HIE) ATAU LEBIH DIKENALI SEBAGAI KEROSAKAN PD SARAF OTAK…"

“ADAM LAHIR SECARA VACUUM PD 4/3/12 DAN SEWAKTU KELAHIRANNYA ADAM KELUAR DALAM KEADAAN FLAT DAN KEKURANGAN OKSIGEN.SCAN MRI PD 9/3/12 MENUNJUKKAN OTAK ADAM MENGALAMI KEROSAKAN YG AMAT TERUK..ADAM TIDAK PANDAI MENELAN AIRLIUR DAN BERGANTUNG PADA MESIN OKSIGEN UNTUK TERUS HIDUP.ADAM JUGA PERLU BERGANTUNG PD MESIN SUCTION KRN TIDAK PANDAI MENELAN AIR LIUR UNTUK SEDUT AIR LIUR DLM RONGGA HIDUNG DAN MULUTNYA. MATA KANAN ADAM MENGALAMI INJURED,BEGITU JG DGN TELINGA SBLH KANAN YG TIDAK DAPAT MENDENGAR KRN KROSAKAN PD BHGIAN DALAM TELINGANYA."

“DOKTOR PAKAR OTAK MENGESAHKAN ADAM AKN TERLANTAR SEUMOR HIDUP DAN PELUANG UNTUK BERJALAN DAN HIDUP SPT KANAK2 NORMAL MMG AMAT TIPIS.DOKTOR PAKAR OTAK MENGKLASIFIKASIKAN KEROSAKAN OTAK ADAM SEBAGAI KEMATIAN SARAF OTAK..”

*Dari Allah Kita Datang, dan kepada Allah Kita Kembali.

Berikut adalah kenyataan daripada keluarga Adam yang dipetik dari facebook AHMAD ADAM Syukri;
Kepada semua yg mndoakan kesihatan adam selama ni terima kasih diucapkan..kami selamat sampi malam tadi di kampung saya di kabong sarawak tepat pukul 1130mlm..selepas solat jumaat arini allahyarmah putera hatiku akan dikebumikan ditanah perkuburan islam kabong.semoga semua urusan dipermudahkan..

#adik adam sedang menanti ibunya di syurga. dia menjadi ahli syurga. lebih baik awak pergi dik dari awak hidup terseksa. selamat malam korang. :')

------> SUMBER

4 comments:

Saya Wann said...

Al-Fatihah yang mampu dihulurkan dan Salam takziah buat keluarga.

asha hana said...

alftihah :')

xila dot said...

alfatihah

asha hana said...

xila dot : alfatihah. :')

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome