rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 29 March 2013

cukup beruntung~~

kita dah cukup beruntung bila kita kenal seseorang yang cuba berubah jadi lebih baik semata-mata utk kita. cukup beruntung. sekurang-kurangnya dia mencuba. dan kita dah cukup beruntung even kita banyak sangat sakiti dia, tapi dia tetap setia dengan kita. jangan pulak bila dia usaha bermati-matian utk dapatkan kita, tapi kita menganggap yang setia dia itu sesuatu benda bodoh. kita sendiri tak pernah tahu kan apa sebenarnya yang dia alami? kadang-kadang bukan dia sengaja cari salah kita, tapi hakikatnya kalau dia tak sedarkan kita, kita tak kan tahu sampai hari ini apa salah kita pada dia. kadang-kadang bukan dia sengaja utk membiarkan benteng ego tu berdiri teguh antara kita dengan dia, tapi cubalah cari salah kita apa sampai dia boleh jadi berubah sampai mcm tu sekali. bandingkan dia yang kita kenali dulu dengan dia yang kita kenali sekarang.

#bahagia itu akan datang kalau kita sendiri tahu salah kita apa dan cuba berubah dengan bukti yang kita betul2 akan berubah. cakap sepatah tak bererti apa-apa. berhati-hatilah pada hati yang dah mati. sekali dia pergi, tak kan ada lagi dia yang dulu. :)

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome