rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 26 March 2013

setia atau berpaling hati?

assalamualaikum w.b.t

mana satu pilihan kita? setia atau berpaling hati? bila kau setia orang akan cakap kau bodoh. bila kau tak setia orang akan cakap "baguslah. esok lusa orang buat kau pulak. hukum karma." kenapa mulut manusia tak pernah berhenti dari berkata sesuatu yang tak fikir otak? kalau kau nak orang faham situasi kau, cuba kau faham situasi org dulu.

bak kata syax, "kalau aku dah jadi lelaki itu, bila dah dapat perempuan setia, aku akan setia jugak macam mana perempuan tu setia. dialah bodoh. dapat perempuan punya baik tapi tak tahu nak jaga."

syax pown ada cakap dan pendapat aku sama macam syax. kalau nak tengok orang setia gila2 dengan pasangan dia, tengok sebelum nie. dia player atau tak. tapi kalau nak tengok orang jadi player sekarang nie dengan pasangan dia, tengok sebelum nie dialah orang yang pernah setia dengan pasangan dia dulu. cuma satu je aku nak cakap. bodoh. kau seolah-olah nak REVENGE. tapi yang jadi mangsa, pasangan kau yang setia tu. kesian pada hati yang hampir mati itu kerana kau.

tapi kalau dah situasi yang macam dulu orang tu setia tapi pernah dipermainkan dan sekarang dia setia balik bila dia dah jumpa orang yang betul2 boleh ubah dia jadi MANUSIA, then kesetiaan dia diperbodohkan dengan orang yang dia sayang tu. macam mana pulak? boleh bg pendapat?

one day kalau kau dapat tahu perempuan yang setia bagai nak rak dengan kau tu berpaling hati dari kau, jangan pulak kau tanya kenapa. memang manusia boleh berubah tapi kalau peluang yang diberi tu tak pernah dihargai, memang penat la derrr. penat utk jaga perasaan orang.

#kalau perempuan sudah berhenti cemburu, maknanya dia sudah mula kikis perlahan-lahan perasaan itu. BE CAREFUL. take note guys.

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome