rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 30 April 2013

Bara ~~

hye3. pernah dengar lagu bara tak? awie yang nyanyi. haa lagu nie bontong aku pernah dedicate kan lagu nie utk aku. dah lama dah. zaman muda2 dulu. haha macam sekarang dah tua pulak kan? :P
sumpah i miss him weyh. tak tipu. haisyy tu yang dengar2 lagu terdengar pulak lagu nie.

layan lah video nie. siapa yang tengah berbunga-bunga.
siapa yang tengah bersedih pown boleh layan jugak. kui3.

semalaman ku tak lena. bayangmu menjelma.
rindu semakin menyala bagai gelora di dalam dada.
kini baru ku sedari, cinta bersemi.
berputik di ranting hati.
bahagia kan menanti dua sejoli
dalam ikatan kasih yang terpatri.

#kalau kita ingat balik memori lama, kita pasti akan tersenyum sendiri. walaupown kadang2 pahit tu ada, tapi yang manis itu la yang berbekas di hati sampai hari ini. ASSALAMUALAIKUM :')

Monday, 29 April 2013

apa itu cinta? - ustaz Kazim :)

Assalamualaikum w.b.t 

apa itu cinta? layanlah ceramah dari ustaz kazim nie. seronok. siapa yang masih lagi ragu2 tentang cinta termasuklah aku. haaa hayati guys. selamat menonton. :)

"apa itu cinta? cinta itu dua hati jadi satu."

"cinta itu syarat masuk syurga." - cinta dan kasih sayang. <------- KLIK sini juga. :)
ada banyak lagi video yang boleh kita hayati sama2. semoga menjadi iktibar dan dorongan masa hadapan. selamat pagi. ASSALAMUALAIKUM ;)


Saturday, 27 April 2013

minggu managemant dan future. :')

assalamualaikum w.b.t

ya ALLAH. rindunya aku pada blog nie. rindunya aku pada family aku. rindunya aku pada si dia. rindunya aku pada kucing2. dan ada kucing baru dekat rumah nie. COMEL siott !! haha :')
penatnya beb. dan horeyy !! praktikal dah habis bro tp haisyy. final dan LJM sedang menanti weyh. takut gua bhaii. takut. alahai. lagi dua bulan aku bakal tinggalkan kolej "TERCINTA". kui3.

dalam minggu management dekat hosptal besar melaka nie banyak yang aku dapat belajar. terima kasih pada puan jamaliah ali dan puan farani utk semuanya. ALHAMDULILLAH. akhirnya minggu management dah lepas. dan pada puan haliza: malunya dengan puan. biar kita2 je ok. pada puan jamaliah: insyALLAH. kalau dah sampai waktu, saya tak akan lupa puan. ;)

sedang kita bergembira, ada yang sedang menitiskan air mata.
ALLAH, maaf. aku hampir2 lupa diri. T_T
*classmate aku yang nakal tapi insyALLAH kamilah yang akan berjaya
satu hari nanti* ;)

management bersama mereka. ;)

kek sumbangan dari ika kecik. sedap ^^

di C4. gabungan syift pagi dan petang. :v

utk sister dan staf2 di wad. terima kasih utk semuanya. :')

bila gila2 dah datang. haa praktikal kat makmal komuniti.
sempat kauuu berposing. :D

gadis ayu. senyum mu menawan. acecehhh. hahah ^^

hadiah dari tangan puan jamaliah. banyak pesanan dia hari ini.
saya tak akan lupa. :')

#dan pada kau. mereka sedang doakan kita. jangan rebah hari ini. kerana esok sedang menanti. tapi aku. jangan risaukan kemarahan ini sebab aku sedang mengikut rentak kau. moga2 aku kuat. moga2 kita tabah. walaupown hakikatnya malam ini seperti ada sesuatu yg tersekat dikerongkong. selamat malam. :')

Friday, 19 April 2013

queen control or jelousy?

assalamualaikum w.b.t

ok guys. since hana dah lama tak update. hari ini terasa mcm nak bangkitkan isu mengenai queen control atau cemburu. sometime manusia nie mudah tafsir. senang buat andaian sendiri.

hey. kalau nak tahu perempuan tu queen control atau cemburu atau apa2 je la yang sama waktu dengannya. tengok cara dia. jangan kau main serbu je cakap dia queen control. terasa makk jemahhh kau. kalau kau tahu yang kau punya buah hati pengarang jantung tu kuat cemburu, janganlah pulak perangai mengenyam kau tu kau tak boleh nak ubah. heyy cemburu tu tandanya sayang. kalau dia tak jeles, maknanya dia bukan 100% sayang kau. kau nak ke macam tu? apa daaa.

boys, queen control tu kan. haa macam nie. kau nak pergi mana2, awek kau tak bg. buat tu ini semua tak boleh. kena dengar cakap 24 jam. seperti lembu dicucuk hidung. kadang2 kita boleh je kawan dengan siapa2 pown. awek korang pown tak kan marah melainkan kalau kau tak boleh nak ubah perangai mengenyam tu. kau tahu jaga batas, dia tahu macam mana nak kawal perasaan cemburu tu. korang pown tak kan rimas. senang kan? fokus pada yang satu je.

ok. sekadar peringatan utk diri sendiri jugak. aku kadang2 terfikir. kalaulah perempuan yang korang sayang tu tiba2 dah berhenti cemburu sedangkan korang tahu yang dia memang kuat cemburu. korang tak rasa pelik ke? so check it out guys before late. haa masa tu jangan pulak kau nyesal.

tp korang boleh share tak, mcm mana nak tahu lelaki tu cemburu atau tak? kadang2 susah nak baca pemikiran korang ni. -_-

ha korang renung2 kan la ea sambil tu jom layan gwiyomi yang
comel bangeettt nie.
ehh before tu tengok jam dulu. maghrib kan?
lepaskan dulu maghrib nie.
ok assalamualaikum. :D

Tuesday, 16 April 2013

akhirnya, KAMI.... :')

tak sangka. ALHAMDULILLAH. akhirnya. adat bercinta pasti ada pergaduhan kan. kali ini baru aku betul2 yakin yang hubungan kami ini bukan hanya di atas kertas. 15 april. semalam sebenarnya bukan tarikh keramat tapi hari bersejarah di mana hubungan yang terputus hampir setahun tu disambung kembali. amboi jiwang pulak kau nie hana.

yang ini. aku tak kenallah mamat ni siapa.
dah lah gemuk, bontong. haha
tapi....
aku pown tak tahu asal aku dup dap dup dap
setiap kali jumpa dia. -..-

yang ini pulak. sudah semestinya akulah.
milik ibu ayah sepenuhnya.
tapi aku nak bgtahu sesuatu nie.
aku harap bahagia ini kekal sampai bila2.
biarlah ujian berombak itu datang memukul kami
asalkan bukan disebabkan orang ketiga keempat ataupown ke sepuluh.
muahhahahha

#terima kasih utk semalam dan hari ini. kata dia. jarangkan berjumpa selalu. sebab dia tak nak kemesraan itu terbantut di alam perkahwinan nanti. insyALLAH. semoga ALLAH merestui. :') assalamualaikum. :)

Monday, 15 April 2013

anugerah, praktikal, gila-gila dan aku. :)

assalamualaikum w.b.t

bangun pagi terus ngadap blog nie. betapa pentingnya blog nie bg aku. kui3. ok. aku actually nak share something dengan korang nie. tergamamnya aku. terujanya aku. kak baby letak bedak dekat tapak tangan dia sbb nak sapu dekat muka makcik ni. tngok la nie.

cuba tengok nie. hanya dengan satu drop sahaja.
keluar tulisan ini. ALLAHUAKBAR.
beruntung kak baby.
bukan senang nak dapat anugerah mcm nie. :')

ok. bila dah datang perangai gila2 aku dengan budak2 aku, asal boleh semua ktorang sebat. janji boleh gelak puas2. dan bila aku nak belajar sesuatu utk diri aku, aku akan pastikan aku dapat capai. janji belajar. haha scroll ke bawah. 

nielah hasil dr kegilaan aku dengan kawan aku.
si syax. pakai inai je der. :)

nie tangan aku yang dicucuk branula.
since aku jadi student nurse,
aku dah kurang takut pada jarum. ^^
4 kali cucuk kauuu. hahah nak belajar punya pasal.

blood taking dari tangan cik ain.
akulah si drakula. erkk -..-

semalam going to pasar malam masjid tanah. dengan harapan aku tidak terjumpa dengan bayang2 hitam itu. tapi dalam samar2 itu, kenapa aku masih mencari? taklah. aku cari sebab aku boleh berlari bila bayang2 itu muncul depan mata. mungkin. T_T

najwa latiff?? siapa tu? tak kenal aku.
asal aku pakai tudung mcm nie je
ainan tasnim la najwa latiff la.
muka aku dengan najwa jauh panggang dari api. -.-

sambil tunggu makanan yang keras tu siap,
sempat bergambar.
photographer dia? junior aku berupa housemate.
thnx utk gmbar yang cntik nie ea Yaa. :P

#jangan salah buat keputusan hana. fikir apa yang terbaik. tapi sebelum kau fikir yang buruknya. fikirlah yang +VE nya. banyak kan? tapi macam mana cara nak lembutkan hati yang keras rentung nie? aku sendiri tak tahu ada ke penawarnya. minggu nie minggu osce bhai. wish us luck ea guys. tapi hari jumaat naik prktikal balik. bosan. tak apa lah. seminggu lebih je lagi. :)

Wednesday, 3 April 2013

prepare for BLS tomorrow ;)

assalamualaikum w.b.t

esok ada exam la der. risau nie. dah macam osce dah khusus BLS (basic life support) nie. 5 station bhai. aku group pertama yang akan masuk. nama awal2 pulak tu. lahai.


concentrate kan diorang? gud luck to them for tomorrow. :)


haa sempat pose dengan diorang. bersama patung hensem. :P

tolong doakan kami semua, group DK 2/2010 berjaya dalam LJM, dalam final exam
dan dalam bidang yang kami tempuhi nie :')

ehh jap3. dia nie classmate gua je.
cemburu? jangan risaulah.
sebelum nie pown tak ada siapa pernah cemburu.
ramai yang nak bergambar dengan pitbul nie tw. haha
badan dah lah tough. kalau nyorok belakang dia confrm tak nampak aku.
jangan marah ea en hafiz. :P

 ketawa bersama menangis bersama.
kawan gila2 gua. :')

saving the life for the next survive. ^^

CPR CPR !! mouth to mouth.
erkk -..-
nyawa pesakit lebih penting la der.

 push hard, push fast. (!)

ternganga mulut patung tu. tapi comel kan?
patung tu je yang comel. ;)

 mama mama.! one day. i will be the best mama.
insyALLAH. ^^

ieka naim senget. boleh pulak snap gambar aku time nak betulkan tudung.
spontan gambar nie. -..-
akulah perempuan yang masih lagi mencari erti bahagia sebenar. kui3. :')

#semakin cuba membenci, semakin kerap bayang2 itu hadir di hadapan mata. petanda apa ini? selamat malam guys. harap2 esok berjalan dengan lancar. dan harap2 esok tiada lagi hadirnya bayang2 itu. sesuatu perubahan berlaku. I WILL MAKE IT REAL dude. ASSALAMUALAIKUM.

Tuesday, 2 April 2013

khusus BLS (basic life support)

assalamualaikum dan selamat malam guys.

hari ini ada khusus BLS dekat fakulti. apa yang dimaksudkan dengan BLS? haa yang mcm CPR tu. tujuan dia utk menyelamatkan nyawa. tu lah dia. and as a nurse. kenalah ada sijil BLS nie. so nak dapatkan sijil BLS tu, kenalah attend khusus selama 3 hari ni. hari khamis nie baru exam dia. cuba bayangkan markah lulus dia cuma 28/30. oh myy. harap2 lah ktorang dapat buat yang terbaik khamis nie. tapi hari jumaat nie kena kembali ke praktikal semulaa... huwaaa.. sob sob. :'( tapi tak apalah. lagi berapa minggu je lagi.

nak tahu apa yang ktorang dapat masa khusus sepanjang hari ini? tadi pelajaran tentang bagaimana nak handle orang awam yang tiba2 collapse, orang awam yang tiba2 tercekik ke atau bayi yang mengalami keadaan seperti collapse ataupown tercekik. ;)

ha tu diaaa. wajah kepenatan.
khusus yang memenatkan tapi mencabar dan bermanfaat.
dan seperti biasa aku dan biru dan biru lagi <3

jeng3. tak padan dengan penat.
balik je dari khusus, terus pergi kedai gunting rambut.
terima kasih aunty. sangat berpuas hati dengan rambut baru.
tapi memang bestlah aunty urut kepala saya tadi.
lega. hilang sikit pening2 yang ada. :')

#selamat malam. esok sedang menanti utk skill lab dan fight for our right. doakan hana dengan classmate hana dapat fight dan kembalikan hak kami yang cuba diseludup dalam diam. gud luck ea pada budak group B utk BLS esok. ASSALAMUALAIKUM ;)

Monday, 1 April 2013

sabarlah HAWA~~

sabar hana. sabar hana
berapa hari lagi. tak lama je lagi
hanya beberapa bulan sahaja
fokus pada management, fokus pada LJM, fokus pada final
bila kau dah berjaya, jangan toleh ke arah belakang lagi
sebab di belakang tu ada jalan berliku yang kau dah berjaya tempuhi
bersyukurlah kerana kau kuat dan kerana kau masih berdiri teguh hari ini
lupakan segala peristiwa pahit miung tu.

dan hari ini sejarah berulang
dan ini makin menguatkan perasaan amarah yang masih ada
sabar sayangku, hawa seperti aku
anda semua kuat
jangan rebah sekarang
kerana esok sedang menanti kita
sedarlah bahawa kita juga punya silap
silap dalam menilai kaca dan permata

#ADAM. bersyukurlah kerana anda semua cukup beruntung. dapat perempuan setia tapi masih mencari tempat penghilang bosan. tak kesian ke pada mereka sang hawa, terlalu setia tapi dibodoh-bodohkan. mereka bukan sengaja mencari salah awak2 semua wahai adam. tapi mengertilah, hanya secebis pengertian. fahamilah mereka. kalau mereka setia untuk awak yang mungkin bakal jadi sang imam pada sang hawa, kenapa awak tak boleh melakukan perkara yang sama? betul kata orang. kalau hari ini dia buat kita mcm boneka, tak mustahil dia akan buat lagi. fikirkanlah. sebab tu susah kita nak gapai bahagia tu. satu dosa kalau kita menyakiti hati orang tak kisahlah siapa pown dia. ingat balik semua kenangan manis dan janji awak semua pada mereka. sebelum mereka betul2 melangkah pergi. salam maghrib. :')

dan aku.
wajah ini terserlah keceriaan diwajahnya.
nampak kan?
tapi tersimpan beribu rahsia hati. mungkin.
hana hana hana hana.
kan aku dah cakap. kau nie degil.
jangan stress. doktor cakap apa hari tu? haisyy -..-
nasib baik kau boleh tahan sakit kepala kau tu pagi tadi.
kat hospital pulak tu. tak pasal2 admitted kejap lagi.
kalau tak, siapa nak angkut kau kalau kau pengsan nanti?
dengan badan sakit2 tak habis2 lagi.
esok tolong jangan sakit lagi.
nak buat BLS kot esok. tolong beri kerjasama ea sayang. :)
Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome