rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 2 April 2013

khusus BLS (basic life support)

assalamualaikum dan selamat malam guys.

hari ini ada khusus BLS dekat fakulti. apa yang dimaksudkan dengan BLS? haa yang mcm CPR tu. tujuan dia utk menyelamatkan nyawa. tu lah dia. and as a nurse. kenalah ada sijil BLS nie. so nak dapatkan sijil BLS tu, kenalah attend khusus selama 3 hari ni. hari khamis nie baru exam dia. cuba bayangkan markah lulus dia cuma 28/30. oh myy. harap2 lah ktorang dapat buat yang terbaik khamis nie. tapi hari jumaat nie kena kembali ke praktikal semulaa... huwaaa.. sob sob. :'( tapi tak apalah. lagi berapa minggu je lagi.

nak tahu apa yang ktorang dapat masa khusus sepanjang hari ini? tadi pelajaran tentang bagaimana nak handle orang awam yang tiba2 collapse, orang awam yang tiba2 tercekik ke atau bayi yang mengalami keadaan seperti collapse ataupown tercekik. ;)

ha tu diaaa. wajah kepenatan.
khusus yang memenatkan tapi mencabar dan bermanfaat.
dan seperti biasa aku dan biru dan biru lagi <3

jeng3. tak padan dengan penat.
balik je dari khusus, terus pergi kedai gunting rambut.
terima kasih aunty. sangat berpuas hati dengan rambut baru.
tapi memang bestlah aunty urut kepala saya tadi.
lega. hilang sikit pening2 yang ada. :')

#selamat malam. esok sedang menanti utk skill lab dan fight for our right. doakan hana dengan classmate hana dapat fight dan kembalikan hak kami yang cuba diseludup dalam diam. gud luck ea pada budak group B utk BLS esok. ASSALAMUALAIKUM ;)

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome