rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 29 June 2013

nota tangan untuk kaum hawa :')

Assalamualaikum w.b.t

JANGAN terkejut. Kerana ramai anak-anak muda yang pernah tergelincir melakukan kesilapan kerana desakan nafsu yang seketika.

Cantik-cantik lagi, tak kira yang bekerja mahupun di universiti, ada titik hitam yang dirinya sendiri tahu, berdosa 'ringan-ringan' yang pernah dilakukan, malah ada sehingga tahap berat

Jika kata-kata ini terkena dengan anda, percayalah Allah takdirkan anda membaca tulisan ini untuk menyedarkan diri. Saya pun tak tahu kenapa saya tergerak untuk menulis, tetapi rasa terpanggil untuk mengatakan setiap dari kita ada kisah silam yang hitam, dan sekarang masanya kita putihkan!

Mulakan langkah pertama di bulan menuju Ramadhan yang mulia, kita benci kepada maksiat, berazam tinggalkan perkara yang menggerakkan kita ke arah itu, dan JANGAN BERHENTI MENANGIS MEMOHON TAUBAT DALAM DOA.

Semoga masa depan kita terpelihara kerana taubat kita hari ini. - penulisan dari PAKAR DIARI HATI (Aidil Sahipaludin).

#nota tangan ini untuk peringatan kita semua. semoga ianya berjaya menjentik hati kita wahai hawa. in sya ALLAH :')

2 comments:

Nur Azwa Edora said...

SEMUA orang punyai masa silam kan? Tiada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tiada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan. mudah mudahan bulan ramdadhan yang akan menjelma kurang dari seminggu ini dapat kita manfaatkan dengan bersihkan hati kita dan mengekang perbuatan2 yang tidak disukai Allah :')

asha hana said...

ea. semua orang tak terlepas dari kisah silam. semoga kita semoga kita sama2 bersihkan hati. ;)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome