rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 31 July 2013

akustika ramadhan :)

assalamualaikum w.b.t

ada pertanyaan dari audience. apa hukumnya seorang isteri berpuasa tanpa pengetahuan suaminya? jawapan ustaz. haram hukumnya apabila seorang isteri berpuasa sunat sedangkan suami ada bersama2 dan tanpa pengetahuan suami kerana "hak" suami itu lebih diwajibkan. TETAPI dibolehkan berpuasa ketika suami berada di luar negeri. 

dengar lagu sumayyah from hijjaz. cari kisah detail mengenai sumayyah dekat en. google. beliau wanita pertama yang mati syahid dan keluarga yasir adalah golongan pertama yang memeluk ISLAM. cerita yang sungguh menyayat hati. kematian sumayyah dengan nama ALLAH dimulutnya demi mempertahankan agamanya dan melihat kematian suaminya dihadapan mata kerana diseksa oleh abu jahal. kalau nak tahu cerita lebih lanjut klik SINI. :')

lagu nie lagu kegemaran aku start lagu nie dimainkan di radio.
kalau zaman jahiliyah seperti zaman dahulu ada pada zaman sekarang.
adakah kita semua akan jadi seperti sumayyah? :')

#dan pada kau. apa motif follow aku dekat fb. apa motif like2 gambar2 yang aku post. can we share? -_-. selamat malam semua. ASSALAMUALAIKUM. :)

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome