rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 13 September 2013

header centre done !

assalamualaikum w.b.t

ngeh2. puas la aku cari code nak centre kan header blog. terkecik pulak gambar nie. ok tak korang? penat kot. puas cari apa yang tak kena. sebab before nie ok je. tak ada pulak ketepi. center je. sebab letak iklan ke erk? entahlah. dah tak tahu macam mana nak besarkan balik header nie. haisyy

kalau korang tahu macam mana nak bagi header kasik besar kan. bgtwu tau. mintak tolong. hehe tapi kalau header nie dah cukup ok tak payah la tukar kot. bg pendapat plez. :D


gambar kartun tu ingat tak siapa yang tolong editkan? sebab cantik la aku letak sebagai header. haha have a nice day korang.

#aku dah tak tahu apa yang aku rasa. ! T_T

12 comments:

mirza syazwina said...

waaa,lawa3 :)

asha hana said...

betol ke? ok ke dear? haha so tak payah tkar la nie kan. terima kasih. :)

mirza syazwina said...

macam ni pun cantik jugak,kecik molek :)

chicken_floss said...

asha..kalau dapat besar sikit..sikit je..:) hehhe..but this one pun dah nice..mmg take time edit header ni..

rasa tukar kat sini:
dalam body cari:

#header-wrapper {
background:url(url link)
no-repeat center top;
width:960px;
height:320px;
margin: 0 auto 0;
padding: 0;
overflow: hidden;

maybe boleh try tukar2 dekat width and height tu. kalau nak besar try buat 370-400.even bigger pun boleh.tp besar sgt tak cantik pulak.

asha hana said...

mirza: terima kasih awak. ingat nak tular besar cket tapi dah tak ada idea dah. haha

asha hana said...

chicken floss: dah cri kod yang macam awak bg nie. tapi hampeh. tak jumpa langsong kod. tu yang edit jd kecik mcm nie. mngkin sebab lain template kot. buntu2. haisyy

chicken_floss said...

dekat header-outer dah tukar? same size? silap2..ptt adjust dekat header-outer tu.

asha hana said...

ha? haha pening kejap chicken floss. adehh tak apa tak apa. hana try ea. terima kasih tolong hana. :D

Lieya Von Jay said...

hehe.. akak pon sama lah hana. bab2 mengedit ni xpandai lgsg. main hentam ja. yg tau menulis je lahh

asha hana said...

lieya : haha. hana edit boleh lah sikit2 sebab suka cuba sesuatu yang baru sampai lah rasa puas hati. haha :D

Sally Samsaiman said...

xdapat nak tolong..hahaha :D

asha hana said...

sally : hehe hana faham akak. :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome