rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 12 September 2013

HERO dan hukum bela anjing!

assalamualaikum w.b.t

hye peeps. ingat tak kisah kucing yang nama nya hero tu? semalam tengok MHI before nak pergi kerja tu kan. hero aktif sangat bila tengok video dia. comel. walau dianiaya oleh pihak yang tak bertanggungjawab.

kesiankan? orang yang aniaya hero sangat kejam ! :(
semoga dia dibalas dengan setimpal. !

kalau korang nak tengok the person yang selamatan hero tu klik la PAPA HERO. nie blog dia. dia lah penyelamat hero. dan dia jugak yang selamatkan kucing2 yang terbiar dekat luar sana. in sya ALLAH kucing2 yang dia selamatkan nie akan doakan dia nanti.

aku tak suka orang yang aniaya binatang. sumpah tak ! bila aku tengok aku sendiri akan rasa nak nangis. dramatis tak? hahaha ok. dan aku nak cakap sebenarnya aku suka binatang berbulu especially kucing. anjing pown aku suka kalau jenis yang parsilah. comel tw. ok lepas nie jangan nak timbulkan kontroversi pulak aku cakap aku suka anjing.

anjing boleh bela tw dan hukumnya harus. jangan salah faham! harus dibela atas sebab menjaga ternakan dan harta, petunjuk jalan, memburu dan menjaga rumah seperti yang telah dijelaskan dalam hadis sahih. amboi. completed tak? haha ^_^

#aku rasa aku dah mampu lupakan. selamat tinggal kisah silam. dan terima kasih pada pinggang aku yang buat perangai balik. kenapa erk? meragam lagi. tak kan lah sebab kes dekat dalam wad hari tu? T_T

10 comments:

mirza syazwina said...

hero memang comel sangat,beruntung sapa yang jaga hero ni :)

asha hana said...

kan mirza? sangat2 beruntung. teringin sangat nak peluk dia depan2. haha :')

Lieya Von Jay said...

eh kucing ni kaki dia ada dua je ke ? kesian nya .. teringat plak kucing akak kat umah ni @_@

asha hana said...

sis lieya. ea akak. kesian kan? angkara manusia yang tidak berhati perut. hero nie cekal sangat. ble tngok video dia memang aktif. boleh main gaduh2 lg dgn kawan dia. haha

Lieya Von Jay said...

ada jugak org yg sggup buat mcm tu kat kucing ekk.. jahat betol lah

asha hana said...

jahat kan kak? semata2 sebab hero curik ikan. kalau tak silap lah cerita nya mcm nie. kejam !

chicken_floss said...

oh kesiannya si comel ni..:(

asha hana said...

kesian kan? jahat betul yang aniaya si comel hero nie. :'(

chicken_floss said...

mungkin dia geram sgt dgn kecomelan kucing ni..thats y buat mcm ni.errkk..psyconye!

asha hana said...

hahah bukan la chicken floss. sebab dia nak makan and curik ikan kat kedai. even dia mcm tu pown tak ptot org tu aniaya kucing nie. :(

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome