rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 8 September 2013

jangan uji seseorang hanya untuk dapatkan benefit !

assalamualaikum w.b.t

petang tadi aku tengok cerita 3 AM. ada 3 kisah pasal hantu la kan. aku nak cerita yang kisah yang last tu. perempuan bagi gambar sexy dekat fren dalam fb dia. aku tahu nie cerita thai tapi melayu pown ada jugak yang buat. betul? bukan nak memalukan bangsa sendiri tapi pandai2 fikir. thai pown ada agama yang halal dan haram.

ada tu bf sendiri mintak gambar sexy sexy hanya sebab nak uji gf dia. wah wahh. seronok dowh dapat cuci mata? kau seronok tapi awek kau tahan malu. kalau tak nak ikut cakap nanti dikatakan tak sayang. what the?? don't ever test someone just because you want to get the benefits that may embarrass others. tak faham? pergi cari kamus !

bila kalangan2 orang macam nie dah putus. si perempuan akan malu sendiri. dan lelaki? akan cari mangsa yang lain. bukan semua tapi ada seteng2 kan? dan bila perempuan merelakan perbuatan terkutuk iaitu bermaksiat dan bila hubungan kotor itu terputus maka perempuan akan dapat malu sendiri. jadi siapa yang akan bertanggungjawab? melainkan kalau perempuan itu dari kehidupan yang sudah terbiasa dalam melakukan perkara2 macam nie. TAPI. jangan dihina. sebab kadang2 perempuan yang dah 'biasa' tu sebenarnya kadang2 tak pernah rela jadi macam tu. kita sendiri tak tahu kan kisah mereka macam mana?

aku cuma nak sampaikan dekat sini. kalau betul kau sayang someone tu. nak uji dia tak salah. tapi yang salah tu kau uji dengan melanggar syariat ALLAH. lepas tu uji bnyak kali. gf akan meluat dowh meluat dengan kau. ISLAM tak menghalalkan cara. yang haram tetap haram. yang si perempuan pulak. adehh. selagi dia belum bergelar suami kau. JANGAN sesekali percaya dia. sebab bila2 masa dia boleh buang kau lepas dia dah rampas mahkota kau. INGAT !

#teremosi pulak. kadang2 sedih kot bila ada yang macam nie. kenapa mesti aniaya perempuan? bayangkan kalau adik beradik permpuan kau kena macam nie? macam mana? ok. sorry for the worst word. aku dysmenorhhea weyh. sumpah sakit. nak makan panadol takut. hanya guling2 sahaja yang aku mampu.. :(

4 comments:

Lieya Von Jay said...

hmm betol tu hana... bila dh putus lelaki bawak cerita yang perempuan ni dah xda apa dah aku nak rmpas semua nya dh . dia buat cm ni supaya kalo ada org lain yang nak kat perempuan tu pon terus mati kan niat since si perempuan ni dah tak dak apa dah.. memang dasar jantan xguna la kan... kadang2 tu benda sikit ja tapi dia pi cerita sampai melampau2 untuk mencemar kan maruah perempuan . thats typical malay man.. perangai rubbish!

asha hana said...

hahahha akak marah sangat kan? yeahh. permpuan bila ada yang terkena macam nie. akan terpalit sakit hti tu pada prmpuan lain. sebab simpan naluri yang sama. lelaki macam tu tak guna la kak. campak bg buaya makan pown lom tntu buaya nak. tp msih ada lg tak laki yang bertanggungjawab? hmm.

chicken_floss said...

true indeed n well said. :)

asha hana said...

chicken floss: haa kan? :D

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome