rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 17 September 2013

maggi dan keburukannya !

assalamualaikum w.b.t

haa tu diaaa. siapa dekat sini kaki maggi macam aku? parents aku cakap aku masak maggi sedap. "dah boleh kawen." apakah yang ibu cuba sampaikan? haha setakat masak maggi semua orang boleh. TAPI. tengok gambar bawah nie. apa? ingat macam masak maggi yang biasa korang buat tu ke? amboi berlagak nya. haha aku gurau je ok ! :P

nak try? datang rumah aku. aku boleh masak kan. haha
family aku kalau nak makan maggi aku yang akan masakkan.

aku teringat ada sorang nie pernah marah aku setiap kali aku cakap aku makan maggi masa dekat kuim dulu. dia cakap maggi boleh sebab kan kanser. dia sangat care pasal kesihatan aku. ya. sebenarnya ini fakta yang boleh di ambil. tak percaya klik SINI atau dekat tempat lain yang boleh dijadikan sumber.

sebenarnya aku memang sangat suka dengan maggi. percaya tak aku boleh habiskan 3 bungkus dalam satu masa? mengundang penyakit kan? tapi nie satu habit. dan macam mana ea nak buatkan family aku tak ikut tabiat aku? biar aku sakit jangan dorang yang sakit. adehhh. selamat malam. T_T

8 comments:

Cik Mun said...

mun pun sejak duk hostel jadi kaki megi..besela..malas nak turun gi beli makanan plus berjimat :p

Lieya Von Jay said...

makan sekali sekala tu ok ja hana . jgn stiap hari nanti botak kepala hehehe

chicken_floss said...

alamak nampak sedapnya maggie..tapi jgn selalu tau..k.lieya bukan botak..tp boleh kene masalh buah pinggang..

asha hana said...

cik mun. hahah tp kalau rajin nak turun pown hana tetap suka meggi. nyami2. tapi boleh jadi faktor jugak berjimat kan. haha

asha hana said...

lieya : kakak. tp hana nie makan tu memang selalu sangat. dah tabiat agaknya. adehh susah nak buang tebiat nie. hehe

asha hana said...

chicken floss : memang sedap. sebab tu jd penggemar setia. haha yup. memang akan menyebabkan masalah dalaman especially buah pinggang tersumbat. ;)

Green Apricot Resources (002158733-U) said...

alamak... sedapnya tgk maggi hana... tapi setakat tgk jek la... sbb akak kalau makan maggi, terus pening + sakit perut...

asha hana said...

yeke akak? owhh ruginya. haha tapi tak pe. kesihatan terjaga kalau jd akak. hana nie pantang nampak maggi. sadis. adehh.

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome