rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 2 September 2013

oh asap rokok !

assalamualaikum w.b.t


woo woo. sejak bila aku nie alah pada asap rokok nie? chop. bukan bermakna aku ni smoke ok ! perempuan kalau smoking sumpah buruk.

aku nak cakap dekat sini tadi ada bangla yang keje kat tempat aku keje nie. hisap rokok depan aku. tapi aku sesak nafas. so bila bangla tu perasan yang aku macam sesak nafas n tak selesa la kan. dia pown alehkan menatang yang namanya rokok tu ke arah tmpt lain.

yang aku pelik since when nie? sedangkan selama nie aku ok je sebab org sekeliling aku nie overall smoke. nak kata brand murah sama je bau asap rokok bangla tu dgn asap2 rokok yang pernah aku hidu before nie.

DANGER !!!
the fact is smoke is not good. tak tahu apa yang sedap sangat pada menatang yang menjadi pembunuh tu. lama2 bukan si perokok tu yang mati cepat tapi si perokok pasif yang gone dulu. tahu kan perokok pasif tu macam mana? haa macam aku nie la. tak merokok tapi terdedah dgn asap rokok. alahai. kesian kan kita para si perokok pasif? jadi mangsa pada si perokok aktif :(

#so kalau korang macam aku nie. apa korang nak buat bila berdepan dgn asap2 rokok macam tu? marah dia? atau campakkan puntung rokok tu pada dorang? alahai. dan aku nie. ada banyak je peluang. nie ha ada open interview dekat KL. why?  nak menangis rasa. sampai bila seyh?! -_-

6 comments:

Lieya Von Jay said...

kak liya paling tak suka kalo time makan ada orang dok hisap rokok dan hembus depan.. mcm nak katok2 ja kepala.. tapi susah gak nak elak org yg hisap rokok ni sebab ayah kak pon isap rokok jugak.. tu kalo ada org isap rokok ni baik kita lari jauh2.

asha hana said...

owhh mcm tu ea sis? ha kan? sama la kita. dah tak boleh nak bt apa la. hmm tp even kita lari jauh2 pown si perokok aktif kena la faham dan tak rokok dpn kita.. nia tak. tak faham bahasa. -_-

Lieya Von Jay said...

yang tak paham bahasa tu kita ketok kepala dia dgn kayu baru paham bahasa kot ^_^

asha hana said...

haisy kalau la boleh sis. dah lama dah hana ketuk. tapi tak boleh nak2 kalau family members kita. haisyy

Lieya Von Jay said...

ahahahaaa..betol gak kan. xkan nak ketok kepala ayah sniri plak kan.. xpasal kena pelempang

asha hana said...

lieya : hahaha tak mau. hana nt yang kena . :P

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome