rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 3 October 2013

alarm ! liat untuk bangun !

assalamualaikum w.b.t


aku memang susah gila nak terjaga pakai jam loceng. bak kata ibu aku kalau letak bom sebelah pown agaknya tak terjaga.

jenis aku. bila dah kunci jam. contoh pakai alarm phone. mesti aku snooze snooze snooze. at last stop terus. lepas tu lena je aku macam diulit mimpi indah. datang nya ibu kesayangan aku nie. firstly dia akan tipu sunat bab pukul berapa. contoh target aku pukul 8. aku kunci jam pukul 7. pukul 7 ibu kejutkan aku dan cakap dah pukul 9. aku pown terkocoh2 lah bangun. menjadikan taktik ibu aku? kompom ada mak korang yang buat mcm nie. -_-

susah kan jadi aku nie? tapi yang aku pelik kalau call kan boleh pulak aku terjaga. mengada2 atau apa nie?? tapi aku sekarang sedang berusaha nak ubah tabiat tu. ahh dari kat kolej lg ckp mcm tu tp tetap sama. liat nak jaga even jam loceng sebelah. haha :)

10 comments:

TelingaBulat said...

ehh kite same,TB pasang alarm repeat byk kali pastu payah nk bgn ehhehe..sedap sgt tdo ehhe

asha hana said...

TB : hahaha memang payah kan? liat gila nak bangun. ce try letak bom sebelah. bangun tak? ahah :D

nanakimie said...

hehe..sama! tapi nana kadang tepon bebunyi pun memang tak sedar....:)

Shark Kay said...

eh eh..
mmg plik ni kalau call mudah terjaga..
next time try pukul bantal sebelum tido,
nak bangun kul 8,tepuk bantal 8 kali,
insyaallah bangun nnti.

Azhafizah Md Nor said...

alhamdulillah setakat ni masih bangun dengar alarm :)

asha hana said...

nanakimie : hahaa tdo mati nie. cehh kita pown sama. hehe :P

asha hana said...

shark kay : hana selalu jugak bt mcm tu. tp kadang2 ptua tu tak berguna pown. haha sebab set mind dah kata nak tdo kot. :D

asha hana said...

azhafizah : wahh bagus nye akak. hana bila ntah nak berubah nie. -_-

Lieya Von Jay said...

sama lah. kena mengeram dulu. kalo nak bangun 6.30 kena kunci pkol 6.00. stgh jam utk mengeram hehe

asha hana said...

hahhahah. siyes akak. mengeliat hana rasa amik masa satu jam. adehh. bila lah nak ubah tebiat nie. haha

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome