rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 25 October 2013

couple rare jangan bangang abadi.

assalamualaikum w.b.t



omo omo omo. kemain lagi. muahaha bukan marah ok. tapi aku nak ketengahkan isu rude of the couple yang selalu orang tak nampak.

bergurau guna bahasa gua lu memang stylo memang rare. aku pown dulu mcm nie. tapi ada sesetengah tak suka sebab nampak kurang ajar. so bg aku boleh cuma jangan terlampau. nanti esok lepas dah kawen jadi terbiasa. aku update pown pasal terjumpa dekat fb post mcm nie.

jadi apa kaitan dengan bangang abadi nie? sebab couple yang memaki hamun memalukan pasangan sendiri depan public itu lah bangang abadi. jadi nampak tak dekat sini aku cuba kaitkan dua2 nie? so kalau dah terbiasa sangat bergurau cara mcm tu nanti timbullah spekulasi dalam minda yang jahat iaitu akan anggap pasangan seperti kawan. ingat ! kawan dengan sahabat jauh beza !

so kalau ada pasangan korang yang macam nie, korang akan buat apa? sebab sayang nak keep tightly? atau juz step away from him/her? ingat jugak ! kalau sebelum kawen dia dah boleh layan kita macam sampah, tak mustahil lepas kawen dia akan lakukan yang sama. pilihan yang terbaik ada dalam tangan kita sendiri. bahagia atau derita? cewahhh. kemain lagi aku. haha ^_^

12 comments:

pha is said...

amboi.. mcm ada experience je..

adrianna syaz said...

Ganas bgt tu..klu pas kawen leh tkar pnggilan tu xpala..hehe..sya klu leh nk yg romantik2 je..taknak yg ganas2 ni..takut... :D

asha hana said...

@pha is eh tak la. hehe. hana tengok dengan fb ada yang update status. haa

asha hana said...

@adrianna hahahaha hana pown tak nak. betul tu. sebelum memang saja untuk gurau2 kan. tp bila dah biasa after married pown akan jadi terbiasa. :)

mirza syazwina said...

kalau macam ni tinggalkan je,cari baru..hahaa

Azhafizah Md Nor said...

tinggalkan je kalau camni..

asha hana said...

@mirza hahahha bagus. keputusan yang sangat cemerlang dear. :)

asha hana said...

@azhafizah haha ramai nya suruh bt mcm nie. haha

Aefa Aerisya said...

tinggal je~ kumbang bukan seekor.. ecehhh heheeh

asha hana said...

@aefa haha kan dear? hana setuju. :D

Aefa Aerisya said...

hihi.. mase kawan boleh la guwa lu guwa lu. kalo dah rasa cam nak ke arah yg lebih serius tu kena tukar la.. pengsan MIL dgr menantu guwa lu dgn husband hehehe

asha hana said...

@aefa haahha kan? kalau ada yang heart attack nyaya je nanti. ahaha :P

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome