rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 12 October 2013

lagi kes bayi didera !

assalamualaikum w.b.t


dari emel yang Oh! media terima :

"Salam Oh! Media. Di sini saya sertakan skali gambar mangsa iaitu adik Imam Ahmad Fateh berusia 5bulan yang telah didera oleh pengasuh dengan memberi air/susu panas kepada adik ni pada 9 Oktober lalu. Lokasi kejadian berlaku di Saujana Utama, Sg Buloh.

Sekarang adik ini dirawat di hospital Sg.Buloh dan adik ni terpaksa minum susu melalui tiub kerana tekak dia melecur teruk. Saya selaku sahabat kepada ayah mangsa meminta Oh! Media dpt berkongsi dengan rakyat Malaysia dan ibu bapa khususnya agar sentiasa berhati-hati dlm memberi kepercayaan kepada pengasuh dan meminta rakyat Malaysia mendoakan kesihatan adik Fateh ini.

Polis report sudah dibuat dan masih dalam siasatan. Diharapkan Oh! Media dapat berkongsi untuk peringatan kita bersama. Terima kasih." - Dari Zamzuri Suhemi.

#alahai. banyak nya kes penganiyaan bayi mcm nie. ya ALLAH. semoga si comel cepat sembuh ea sayang. :'). nama si comel nie macam adik aku. pada korang. semoga kita jadikan pengajaran dan berjaga2. alahai.

10 comments:

Niena Reen said...

haih.. apa masalah pengasuh tu ya. kesian sangat tengok baby kecik2 tak tahu apa kena dera. geramnya dengan pengasuh tu. grr....

Azhafizah Md Nor said...

kenapa la ade orang suka dera mendera ni lagi lagi baby..ish..kesiannya

asha hana said...

niena reen : hmm kan? selalu nak lepaskan geram mcm tu lah. si comel yang jadi mangsa. :(

asha hana said...

azhafizah : hmm terlalu banyak la skrg. ibu bapa pown ada yang mendera anak dia. alahai. T_T

Norhasniza Khalid said...

emosi betul maam bila baca kisah begini, apa takde otak ke pengasuh tu.. serius,.. hati mama tersentuh sangat!

asha hana said...

hasniza : mama jangan hantar anak utk dijaga pengasuh ea. berjaga2 dr skrg. alahai. hana pown sma. :(

mirza syazwina said...

pengasuh tu tak rasa pape ke masa buat macam tu,tak paham betul la..

asha hana said...

mirza : tak ada hati perut kan dia? haisyy -__-

Lieya Von Jay said...

jahat nya kan . nk menjaga ka nak membunuh ?

asha hana said...

lieya : alahai. tak pe. biar ALLAH yang membalas. :')

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome