rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 24 October 2013

POETRY - mengalah.

assalamualaikum w.b.t

bila permata ada depan mata, ditidak-tidakkan
bila dah tiada, dicari-carikan
bila ada masalah jangan pula ditunding-tundingkan
manusia memang mudah mencari salah orang lain
sedangkan salah sendiri disorok-sorokkan

semakin kita berlari, kita dikejar-kejarkan
bila ada depan mata, kita dihina-hinakan
mungkin sebab itu kalau ada yang menghilang
jangan disalah-salahkan

perubahan yang kita tunggu-tunggukan
kadang-kadang itu yang sering dipertikaikan
apa yang janjikan
tak seperti apa yang diharapkan
atau kita yang terlalu berharap pada yang mungkin belum pasti
aku mangalah
aku dah kalah
mungkin itu yang kau mahukan


#kadang-kadang kesalahan yang kita tundingkan pada org lain sebenarnya ada pada diri kita sendiri tanpa sedar. hakikatnya kita takut untuk berhadapan dengan kenyataan dan kesalahan kita. aku mengalah. mungkin yang terbaik itu, jalan dari aku. biarkan. biarlah dikatakan pengecut, mudah mengalah atau apa2 sahaja. mungkin kau sendiri yang akan mengerti. biarkan. :')

8 comments:

Lieya Von Jay said...

kalah sekali tak semesti nya kalah selama,, ^_^

ain diyana said...

giving up doesnt mean that you are weak.. it means you are strong enough to let it go.. :)

Azhafizah Md Nor said...

mengalah for good why not kan. :)

chicken_floss said...

perfect!:) tapi jgn selalu mengalah..nanti dihenyak2 hati kita ni..:)

asha hana said...

@lieya haha macam dalam iklan radio. haha ^_^

asha hana said...

@ain diyana yup. totally agree. ;)

asha hana said...

@azhafizah ya kak fiza. tak salah pown. cuma ada sort of the person akan ingat kita pengecut. -_-

asha hana said...

@chicken_floss perfecto !! hehe yup. benda tu tak akan jadi. yeahh ! ahha

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome