rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 1 October 2013

semut api !!

assalamualaikum w.b.t


nie lah antara binatang yang paling aku benci sangat2 weyh ! kalau kena gigit mahu merana hidup kau. dia pembunuh dalam diam. lebih licik dari nyamuk. sama lah macam kerengga!

tapi aku baru tahu RASULULLAH melarang sama sekali kita bunuh haiwan yang namanya semut nie. aku terbaca dekat blog someone. tp terlupa nak share link dia dengan korang. bila cari balik dah tak jumpa. korang carilah sendiri erk. haha

TAPI kita boleh membunuh dia kalau dia mengganggu kita. dipetik jugak dr blog siapa entah. so kalau korang jumpa info share la ea? hehe dan nak gtwu jugak lebah yang menakutkan tu pown dilarang bunuh. ok. roger and out ! :D

8 comments:

Nur Misnan said...

sekali gigit pedih terasa... awwwww

Azhafizah Md Nor said...

kalau kene geget ni mahunye merah merah dan tinggalkan kesan.

asha hana said...

nur misnan : haa kan? benci gila. pedih sampai bintat2. :(

asha hana said...

azhafizah : sangat2 memberi kesan. dia sangat licik. -_-

Sally Samsaiman said...

kesian semut kena benci dgn hana :D

asha hana said...

sally : ahahaha akak. memang patut pown dia dibenci !!dia jahat ! suka gigit hana. haha :D

Lieya Von Jay said...

alhamdulillah nampak nya kak mengikut seruan rasullah.. sampai meja kak penuh dgn semut dh hahaha

asha hana said...

lieya : hahaha eiyy hana tak boleh tengok semut bebanyak. nanti bula roma meremang. haha :D

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome