rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 4 November 2013

10 hb yang menakutkan !

assalamualaikum w.b.t


aku nak kongsi rasa takut aku nie dengan korang. 10 hb nie aku dah start untuk ambil lesen motor kereta. 10 hb nie ceramah je dulu tapi dedau nya sampai ke lutut. ayah tanya ada jaminan ke aku boleh lulus. pakcik tu cakap, "tak apa budak pandai. mesti senang lulus." hanya sebab aku graduate nurse? haha adoi. pakcik, itu belajar nurse. ini belajau amik lesen. tak sama. sedangkan subjek nurse pown aku susah nak catch up. -_-

guess what? aku nie tak pernah bawak kereta. basic sepatah haram aku tak tahu. siapa yang ada pengalaman share sikit. nasib baik ibu aku cakap amik dekat pakcik nie senang. jiran aku ramai amik dekat dia nie walau pown jauh sampai ke muar sana kan. huhu

pakcik nie amik aku dekat rumah tanpa bayaran. dan kalau amik dengan melayu ni senang sikit. bak kata mereka yang berpengalaman la. hehe. ok wish me luck ea. huwaa takut sampai ke tulang sum sum gua. !! T_T

18 comments:

Azhafizah Md Nor said...

good luck hana..score dulu ujian computer tu ye..next boleh rempit kat track.hee

adrianna syaz said...

Gud luck hana..tumpukan spenuh perhatian ok ;)

Lieya Von Jay said...

relax hana.. cool down... don wori .. kak dulu pon test jpj 3x baru lulus .. hahahaa.. tengok skrg ni dh pandai bawak keta walaupon test banyak kali... tu pon sebab dapat cikgu yg bagi ajaran sesat.. dan kali ke 4 test sebab lesen P mati setahun lebih tapi tak hidupkan automatik kena test lain.. hikhik

mirza syazwina said...

goodluck akak,buat yang terbaik..jangan gelabah..bia lulus ok..miza hujung tahun baru ambik..hehee

Aku Penghibur said...

good luck :) semoga lulus yer

asha hana said...

@azhafizah thnx kak fiza. haha risau hana. yeah. kalau rempit kene cara halal nie. kalau tak, tak lulus nanti. haha :P

asha hana said...

@adrianna heheh thnx dear. in sha ALLAH :)

asha hana said...

lieya heheh yeke akak? takut nya hana mcm nie. adehh. in sha ALLAH hana boleh. doakan hana ea :)

asha hana said...

@mirza heheh yeay. thnx dear. in sha ALLAH. doakan kak hana. kalau boleh nak lulus tak payah bayar mhal2. haha :)

asha hana said...

@aku penghibur hehe in sha ALLAH. thnx ea. :)

Sally Samsaiman said...

adoi...hahaha...best of luck syg intan payung :)

asha hana said...

@sally hehehe terima kasih kakak sayang pengarang jantung :)

Pha Is said...

ceramah x de apa2 pun.. just boring je.. pastu stakat ujian komputer tu, baca soalan "past year" je.. hehehe

Cikgu Norazimah said...

CN dah pernh merasa dan tahu mcm mana nervesnye ! last2, dah tua umo 27 baru ada lesen sebab 2 kali gagal jpj test ! hehehehe

nanakimie said...

all the best hana! nana harapje ada lesen,tapi stil takut nak drive..hihi....mmg zero pasal drive masa nk blja dgn uncle tu,rasa sekejap sgt blja da kena test jpj.time test siap abang jpj tu borak2 dgn nana,tanya mcm2.saja nak saiko kita fokus drive tak kot.alhamdulillah..bila da dpt lesen rasa mcm xpercaya pun ada:)

asha hana said...

@pha is yeke? haihh ujian komputer tu ha. ramai cakap susah. -_-

asha hana said...

@cikgu norazimah haha yeke? tak apa lah. janji CN dah lepas. hana nie je. mcm mana la. adehh.

asha hana said...

@nanakimie seronoknya nana. takut pown ada jugak nie. risau tang JPJ tu ha. hmm doakan hana ea nana. btw thnx. :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome