rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 20 November 2013

5 moment hygiene !

assalamualaikum w.b.t


1. before touch patient
2. before do it a procedure
3. after procedure or body fluid exposure risk
4. after touching patient
5. after touching patient surrounding

HAND WASHING step. pernah update kan dekat entry sebelum nie? ramai jugak yang cakap banyak step. hik2. kalau dekat rumah tak apa pown. kalau dekat dalam hospital wajib amalkan. sebab dekat situ punca2 microb banyak. :)

16 comments:

Aefa Aerisya said...

selalu tgk dlm cite doktor, dorg berdiri lama2 depan sinki basuh tagn ghehe

TelingaBulat said...

wah terasa tb jd nurse lak skg hehehe bile da tau step ni hehehe

aisya said...

dalam byk2 tempat actually hospital lah yg paling kotor sebenarnya kan? kekotoran yg seni.. huhu

Azhafizah Md Nor said...

sangat hygenic..kalau tak bersih lain pulak yang jadi nanti kan

Lieya Von Jay said...

tq for the info adik misi :)

ZalinZalina said...

Tengok gambar ni teringat masa kak ina jaga arwah mak masa kat hospital dulu..

mirza syazwina said...

banyaknya..huhuu..dapat ilmu baru hari ni :)

nanakimie said...

tgk step ni teringat masa prac dulu duk ajar bebudak sekolah 7 lngkah mencuci tangan,hihi..tapi kat umah nana basuh gitu je,,takda nya 7 langkah bagai:)

asha hana said...

@aefa haha kan dear? selalu dalam cte doktor ada la. :D

asha hana said...

@TelingaBulat hehe tak apa TB. boleh je kalau nak jadi nurse. jd nurse dekat rmah :)

asha hana said...

@aisya hahah sangat2 btul. tp seni yg mcm mana tu? :P

asha hana said...

@azhafizah yup. sebab kuman nie kita tak nampak :)

asha hana said...

@lieya hehe adik misi la sangat kan. :P sama2 akak manis :)

asha hana said...

@zalin yeke kak ina? sorry buatkan kak ina teringat. hmm ^_^''

asha hana said...

@mirza banyak kan? hik2. :)

asha hana said...

@nana hehe yeke? hana pown sama. tak ada nak ikut step kat rumah :P P

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome