rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 2 November 2013

bencinta !

assalamualaikum w.b.t


semalam layan cerita nie dengan adik2 aku. banyak sebenarnya pengajaran yang boleh kita dapat. lelaki yang berkenalan dengan kita terlalu singkat jangan lah percaya. then bila kahwin nanti make sure kita jangan tak ada harta sendiri. tak banyak pown tak apa janji mampu tampung diri sendiri. sebab nanti bila something big happen macam nie nanti kau akan jadi sehelai sepinggang. serius !

ahh benci jantan dayus mcm nie. sebelum kahwin janji macam2. lepas kahwin bila ada perempuan lain bg alasan hanya jadi kan prempuan tu perempuan murahan time bosan. psycho ! mintak dijauhkan lah suami dayus macam nie !! T_T

#ramai cakap cerita nie macam cerita omputih tajuk dia enough. so aku kena cari nie cerita nie. aku dah tengok dah trailer dia memang sebijik ! haa cerita nie sebijik jugak dengan satu cerita india nie yang pakai cincin bebanyak dekat tangan masa nak lawan dengan husband dia tu. hehe hmm aku suka tw cerita macam nie. pelik kan? even baca novel pown aku suka cerita mcm nie. tapi tak suka dalam dunia realiti. -_-

12 comments:

Aefa Aerisya said...

lama mane pon kite kenal dia xkn menjamin hubungan yg berkekalan.. kite ppuan jgn terlalu bergantung pd lelaki.. make sure ada harta sendiri kan utk kemudian hari huhu

aisya said...

Baru berapa hari lepas tengok online movie ni tapi tak habis pun. Nanti ada masa nak sambung balik. hehe

Pha Is said...

mak pha is selalu pesan, walapupun dh kahwin, x bleh percaya sgt pasangan.. nnti kalau jadi apa2, susah. kena ready untuk worst case scenario. hehehe

adrianna syaz said...

Takutny klu dpt suami kaki pukul ni..huhu

Sally Samsaiman said...

rasa macam ramai yg review cerita ni...best sangat ek..? macam kena tgk pulak..hihi

mirza syazwina said...

teringin nye nak tngok cerita ni,macam best je..nak tngok gk nnti tak kire.

asha hana said...

@aefa yup. memang tu prinsip hana dr dlu. kalau terlalu bergantung pada harta suami nanti esok lusa kalau pape jadi kita yang tunggang terbalik. bukanlah kita nak doakan yang tak elok kan tp semua tu berlaku tanpa kita rancang kan? :)

asha hana said...

@aisya oh boleh main sambung2 balik ea? kena ulang balik dr awal nie. kalau tak nak tengok nanti dah tak best. haha

asha hana said...

@pha is kemain scenario lg. haha pelik nya. selalu nya perempuan yang pk mcm nie tw. bagus. perancangan masa depan tu perlu agar kita tak merana nanti. cewahh. haha :D

asha hana said...

@adrianna semoga kita tak dihadiri lelaki seperti ini dalam kehidupan kita akan datang. in sha ALLAH :)

asha hana said...

@sally bukan macam tapi memang kena tengok. sebab best. hehe ^_^

asha hana said...

@mirza hehe tengok la yank. memang best pown. tak rugi tengok :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome