rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 15 November 2013

beware dengan carlsberg terbaru !

assalamualaikum w.b.t


Carlsberg baru sahaja mengeluarkan dua produk minuman tin terbarunya bernama JOLLY SHANDY berperisa LEMON dan ORANGE. Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah2 sama seperti tin minuman biasa F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc. Apa yang membimbangkan kita semua umat Islam ialah kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut. Tambahan pula perkataan "Contains alcohol" hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut. Hati hati bila membeli air minuman.berkemungkinan ia adalah arak.

#aku copy dekat fb. sebenarnya aku pernah jugak terbaca dulu minuman nie memang tak boleh minum. tp tak tahu la fakta tu boleh pakai ke tak. nie fakta terbaru. so korang kena hati2 la ea. :)

7 comments:

TelingaBulat said...

ish bahaya nye skg ni..klu kite ni blh la tau takot bdk2 ni yg nk beli air..tgk botol cntik,comel..terus beli..hah klu terkena mcm mane?

Sally Samsaiman said...

rasanya kak sally mmg dah lama tau...tapi mgkn time tu takde pendedahan yg meluas mcm ni...huhu...good sharing sista!

Azhafizah Md Nor said...

taktik nak merosakkan umat islam ni..kena hati2..nak selamat minum air kosong dari rumah je :)

Aefa Aerisya said...

tak pernah nmpk air ni hehe.. memilih sikit kalau beli air kat luar :D

Lieya Von Jay said...

betol kata sally. jolly shandy ni dh lama ada. masa zaman kak dk minat westlife dulu lagi iaitu masa kak tingkatan 3 mcm tu. suka beli majalah lime pastu ada la iklan jolly shandy ni kat dalam majalah tu. ^_^ cuma berita ni maybe baru tersebar kot sebab tu lah sumber berita ckap benda ni benda baru

aisya said...

sy kalau jenama atau nama pelik2 sikit ni was2 nak membeli.. baik beli mineral water je.. huhu

Pha Is said...

adaterbaca jugak pasal ni.. kena jaga2..

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome