rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 9 November 2013

darjat tembok batu !

assalamualaikum w.b.t


"sebab aku tak nak kahwin dengan anak bekas banduan. aku tak nak anak aku lahir dari keturunan yang ada darah bekas banduan"

cerita nie sangat sedih. sebab sanggup buang cinta hati dan perasaan hanya kerana ibu si lelaki tu banduan. sebab lelaki tu lahir di penjara. ibu dia masuk penjara demi mempertahankan maruah dia dari diperkosa. tapi masih lagi ada manusia yang taksub yang tak mampu nak terima manusia seperti ini dekat dunia.

kadang2 manusia seperti nie yang masuk dalam penjara bukan kehendak dia jadi macam nie. nak nangis aku bila ada manusia yang terlalu memikirkan darjat dan status.

korang jangan macam nie ok ! ingat. semua manusia dalam dunia sama sahaja di sisiNYA. hanya hamba yang melakonkan takdir ALLAH atas kehendakNYA. :')


dengar lagu nie jugak ok. before nie aku pernah post tp tak kira nak post jugak. hik3. ok. bye. aku tengah layan perasaan risau utk hari esok. ingat tak esok hari apa? esok bermulalah hari aku sibuk nak ambil lesen. doakan aku ea. :)

10 comments:

Sally Samsaiman said...

lagu tu! lagu tu buat akak selalu ingat kat arwah ayah akak :(

Amanina Mads said...

ala xtgk pun drama ni.. hero tu pernah tgk dlm movie istanbul aku datang.

tomato oren said...

biasalah tu...manusia bila fikir pasal darjat..
tak semua anak yang mak bapak dia penjenayah akan ikut jejak mak ayah dia...

mirza syazwina said...

baca ni pun dah sedih dah :'(

Pha Is said...

tak sempat tengok la citer ni...

asha hana said...

@sally hmm sedekahkan alfatihah ea akak. :')

asha hana said...

@amanina hik2. nt try la tengok. search kt google. best. yup beto. hensem sebab tu hana tengok. haha :P

asha hana said...

@tomato yup sangat setuju. :)

asha hana said...

@mirza hmm memang sedih T_T

asha hana said...

@pha is kalau dah bz kan. memang la tak sempat. hik2. :D

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome