rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, 4 November 2013

doa akhir tahun dan awal tahun hijrah.

assalamualaikum w.b.t


DOA AKHIR TAHUN
dibaca 3 kali pada akhir waktu asar. atau sebelum masuk waktu maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

sesiapa yang baca doa akhir tahun, syaitan berkata "kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan ALLAH binasakan aku satu saat jua. dengan sebab doa ini, ALLAH ampunkan dosanya setahun."

DOA AWAL TAHUN
dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu muharram.

sesiapa yang baca doa ini, syaitan berkata "telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana ALLAH telah mewakilkan dua malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan.

boleh klik SINI utk tahu amalan2 sunat pada bulan muharam. dekat THIS ENTRY aku dah ucap selamat kan. jadi dekat entry nie aku nak ucap salam maal hijrah sekali lagi. :)

14 comments:

Rosmiza Ali said...

Salam 1 Muharam buat Hana.. Semoga dengan kedatangan baru ni akan membawa 1000 hikmah & dikelilingi perkara2 yang baik belaka hendaknya.. Amin..
Blog dah bertukar url.. Hehe.. Jemput singgah.. =)
MIEZA SURI SHAKLEE

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah..sudah..Salam Maal hijrah :)

aisya said...

Salam Maal Hijrah juga.. :)

Lieya Von Jay said...

tq for sharing this hana ^_^ salam maal hijrah ^_^

mirza syazwina said...

salam awal muharam kak hana :)

Pha Is said...

ameen..
salam maal hijrah..

Cikgu Norazimah said...

alhamdulillah, sudah diamalkan, teringat lagi thn lepas arwah mak mertua remind, thn ni ingt sebab tgk fb ngn blog ;)

asha hana said...

@rosmiza ali in sha ALLAH. semoga akak. kita sama2 perbaiki. hana dah singgah kembali ke blog akak. :)

asha hana said...

@azhafizah ALHAMDULILLAH kak fiza. :)

asha hana said...

@aisya salam maal hijrah dear :)

asha hana said...

@lieya sama2 akak. salam maal hijrah kakak sayang ^_^

asha hana said...

@mirza salam awal muharram dear mirza :)

asha hana said...

@pha is amin. in sha ALLAH. salam maal hijrah pha is. :)

asha hana said...

@cikgu ALHAMDULILLAH. sama2 kita saling mengingatkan ea CN :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome