rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 3 November 2013

hey dog ! stop barking !

assalamualaikum w.b.t


aku trauma ! pengalaman yang perit bila kena kejar anjing. masa tu dalam darjah dan baru balik dari mengaji. start dari hari tu aku takut dengan anjing walaupown ada anjing yang comel. -_-

taman aku nie ada orang cina jugak tau so laluan aku kerja tu kiri kanan ada rumah teres kan. ada lah dua 3 orang yang bela anjing. salah sorangnya rumah aunty tu blah tepi sekali tempat aku nak ke kerja. setiap kali aku lalu aku mesti jalan slow2 sebab tak suka lah dengar dia menyalak ! nanti mulalah jantung aku laju melantun-lantun.

garang weyh anjing2 dia. even aku dah jalan slow2 pown tetap nak menyalak. kadang aunty tu gelakkan aku sebab terkejut. aunty tu sangat peramah. kurang sikit rasa gerun. buat nya tuannya pown bengis mau aku kojol kat situ jugak. haha ^_^

madam aku pown ada anjing. kadang tu dia lepas kan. so bila aku nak check barang dekat luar dari office aku tunggu lama sikit sampai dia hilang baru aku keluar. nak balik pown macam tu. hidup dalam ketakutan. kesian kan? :(

17 comments:

adrianna syaz said...

Sya pun fobia dgn anjing ni..masa kekecik mmg byk anjing kat kwasan prumahn..mmg bwk kayu sbgai lngkah keselamatan..hehe

♥ Lia Abdillah ♥ said...

lia kalu g kat umah cousin ,, lia slalu main lawan "barking" nge anjing kat sane.. haha. tpi, naseb xkene kejar :3 haritu hmpir2 kene. fuhh

♥ Lia Abdillah ♥ said...

sbb kat perumahan tu ade org cineee

ZalinZalina said...

Kak ina memang takut betul dgn anjing...kadang tu anjing tengah tido pun kak ina tak berani nak lalu dekat...fobia sebab masa kecik dulu penah kena kejar anjing masa main basikal..he he..

aisya said...

takut jugak anjing ni.. hehe.. tapi nasib baik anjing jiran2 semua baik2.. maybe sebab dah kenal kot.. dah selalu nmpak.. tapi kalau strangers mmg bising jugak lah anjing2 ni.. :)

Azhafizah Md Nor said...

fobia jugak dengan anjing..pernah kena kejar mase bawak motor..sampai skang takut gile ngan anjing..asal nampak je terus ikut laluan lain je.

nanakimie said...

aah,paling takut kalau dia auk auk tu.siap cuba melompat pagar bagai...mau rasa tak gugur jantung:)plus risau takut dia terlepas & terkam kita,,heee

Pha Is said...

ala kesiannya.. heheh..

mirza syazwina said...

walaupun tak pernah kena kejar ngan anjing tapi takut jugak dengan anjing,tapi kes kak hana memang gerun gak la..

asha hana said...

@adrianna hahah memang betul2 berjaga2 nie. kalau hana yang bawak kan kompom orang taman rasa pelik dekat hana. haha

asha hana said...

@lia dekat rumah akak pown kawasan perumahan cina banyak dear. anjing bersepah. nasib baik lia tak kena kejar ea. kalau tak trauma tahap kronik la jawabnya. haha

asha hana said...

@zalin haha sama dengan hana la kak ina. tp anjing nie ada sense yang tinggi. even dia tdo pown bila kita lalu dia menyalak. haihh -_-

asha hana said...

@aisya wahh bagus la anjing2 tu baik. anjing2 taman hana nie even hana selalu lalu pown tetap nak barking. geram. T_T

asha hana said...

@azhafizah huhu ok la tu masa tengah bawak motor. dari hana nie jalan kaki. haa. haha

asha hana said...

@nanakimie instinct kita sama sebenarnya kak nana. memang pown. rasa mcm bila dia dah menyalak tu takut terlepas dan terkam kita. laju gila jantung hana msa dia menyalak tu. :/

asha hana said...

@pha is tak perlu nak kesian sangat la kan. haha

asha hana said...

@mirza haa kan? gerun kan? akak yang lalui nie lg takut dik. haihh

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome