rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 6 November 2013

kenapa orang melayu kurang berjaya dalam business berbanding cina?

assalamualaikum w.b.t


aku nampak dekat fan page encik ben. so aku stick dekat sini. pendapat korang macam mana? aku setuju tang malas usaha selalu banyak terlibat dengan skim cepat kaya. bukan nak jatuhkan bangsa sendiri tapi hakikatnya. jadi jangan pulak lepas nie ada yang nak damn aku pasal benda nie. haha :D

12 comments:

Aefa Aerisya said...

hehe.. betul. aefa setuju dgn hana.. mmg malas berusaha. sikit2 join skim cepat kaya. suka bergantung pd org lain.. -.-''

Cikgu Norazimah said...

CN sokong, bukan nk mengutuk, tapi itulah hakikat, baru untung sikit nk sibuk nk tukar kereta la, rumah la..itulah orang melayu..

Kin Naz said...

Akk sokong, akak dah alami sendir dengan bekas majikan akak dulu. semua dia nak bolot pastu asyik mengeluh, last2 habuk pun tarak.

Azhafizah Md Nor said...

ape pun nak berjaya kena usaha :)

Pha Is said...

banyak penyakit dengki. x bleh tengok org berjaya sikit, nk sabotaj..

mirza syazwina said...

setuju yang selalu guna bomoh tu..ish3~

asha hana said...

@aefa haa kan? bergantung pada org lain. tak nak berdiri atas kaki sendiri. annoying -_-

asha hana said...

@cikgu yup. lepas tu biar papa asal bergaya. lahai. orang nak itu sibuk dia nak jugak. :/

asha hana said...

@kin naz haa yang tu memang tak patut la. banyak kesalahan dia dah bt. dengan abaikan kepentingan pekerja lg. hmm

asha hana said...

@azhafizah usaha tangga kejayaan. hehe :)

asha hana said...

@pha is tu namanya cetek pemikiran. tak percaya dengan rezeki ALLAH. haihh

asha hana said...

@mirza haa kan? nak berjaya sanggup duakan tuhan. sampai bila? T_T

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome