rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 1 November 2013

POETRY - maaf.

assalamualaikum w.b.t


ada satu kisah hati
yang hanya tersembunyi
tanpa siapa ketahui
maaf boleh diberi
tapi tidak mampu dibeli
mudah diungkapi
dengan hanya satu lafaz
pada yang lembut hati
maaf itu akan diterima pasti
tapi jangan tersilap menilai
kalau kata maaf itu ditolak tepi
bukan bererti dia tidak mahu memaafkan
tapi dia takut dikhianati lagi
jadi kalau seorang tidak bertindak
pasti tiada kesudahan nanti

#tahu tak kenapa aku suka puisi memalam nie? sebab tak ramai yang akan baca. hahah kadang2 aku puisi sebab saja je. tapi orang akan misunderstood cakap yang semua tu berkaitan dengan aku so that's why la memalam time aku menjiwai hati. wakakkaka ok bye !

12 comments:

Sally Samsaiman said...

Maaf, saya lambat sikit nak tangkap...hihihi :D

Che Rosliza Che Mat said...

tak fahamlah hihihi

Aefa Aerisya said...

aefa bacelah~ puisi pantun n ape2 je org merepek kat blog smua aefa baca haha.. tp puisi2 ni aefa jarang komen. sbb tak paham sgt hahaha

Hafiz Hafizol said...

Takpe la. maaf jela awak oi.. memaafkan orang kan sifat mulia.. :D

eh!

Teena Tna said...

Walaupun dah maaf, parut tu masih ada.
Sy pun tak reti sgt nak berpuisi2. Hehe

asha hana said...

@sally oh kalau lambat tangkap tak apa lah. tak ada la kita rasa malu. hehe :P

asha hana said...

@che rosliza hehe memang saja tak nak bg faham :P

asha hana said...

@aefa oh yeke? kena belajar nie dear. hehe :D

asha hana said...

@hafiz hhehhe betul tu. tapi bila dah maafkan sekali tp buat perangai lagi. mana boleh mcm tu kan? haa :D

asha hana said...

@teena yup. kita mudah maafkan orang tapi tak mudah melupakan. tak tahu kan boleh belajar. ngeh3. :)

Aefa Aerisya said...

hihi.. bukan berjiwa seni~ kalau paham baru aefa komen :P

asha hana said...

@aefa tak apa dear. hana faham :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome