rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, 6 December 2013

dia yang dulu kafir kini mati syahid. ALLAH :')

assalamualaikum w.b.t
(auto post)inalillahi wa innailaihi raji'uun. aku copy dari facebook. aku tak tahu mengenai isu nie sebelum nie. tapi aku tertarik dengan captionnya. deso dogg iaitu bekas penyanyi RAP german yang baru memeluk agama Islam. nama Islam beliau Abu Talhah. kemudian beliau telah berjuang di Syria dan kini beliau telah syahid. ALLAHU RABBI :')

rahsia ALLAH sangat luas. dia yang dulunya kafir tapi kini dia pergi dalam redha ALLAH. siapa tahu? mengenai ISU RIP pulak ketika pemergian paul walker. sibuk sangat buka aib orang dengan faebook tu. kafir ke dia siapa pun dia semasa dia masih hidup itu urusan dia dengan ALLAH. sebab semasa hayat dia masih ada dia banyak buat kerja amal. beliau ada bantu mangsa bencana alam dekat indonesia kalau tak silap. jadi dekat sini kita bukan tuhan untuk tentukan syurga neraka dia dosa pahala, kafir atau berimannya seseorang itu.

#tolong erk. hentikan pemikiran cetek dan hentikan hukuman dan nilaian seolah2 kau tu dah tentu2 ahli syurga. TakeNote !

3 comments:

Azhafizah Md Nor said...

Inalillahi wa innailahi raji'uun..indahnya agama ISLAM :)

Lieya Von Jay said...

betol tu hana... hanya Allah yg lebih tahu .. Inalillahi wa innailahi raji'uun ...

Sally Samsaiman said...

kuasa Allah...semoga kita pun bakal menjadi ahli syurga :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome