rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, 22 December 2013

kurang ajar nya kau !

assalamualaikum w.b.t

ok. tadi aku pergi mydin beli barang tudung nurse dengan pen bagai. aku datang dengan family aku. tengah khusyuk tunggu ayah aku ada sorang akak nie sorong troli yang ada anak dia sekali dalam tu langgar lah bahu aku and then hand bag aku pown terjatuh.

"owh kodok." tu je yang dia cakap then terus blah. bukan tahu nak mintak maaf. "tak ada manners. kurang ajar namanya." aku cakap macam tu. then bila jumpa lagi sekali aku jeling dia dalam2. geram aku weyh. lepas tu time beratur anak dia terjatuh kan beg balik kampung yang ada dekat susunan dia. terus dia hempuk dan cubit. alahai. kesian budak tu. bukannya sengaja. tak suka nya aku dengan orang mcm nie. -_-


pesanan penaja : janganlah kita jadi orang mcm nie. adab tak ada. kalau mcm nie la perangai dengan jiran2 kalau kita susah siapa nak tolong? aku pown garang jugak weyh dengan adik2 tapi harap2 tak jadi mcm nie. buat malu diri sendiri je. k bye !


15 comments:

Fatin Hazwani said...

tah apa2 je orang tu... paling kurangkan cakaplah maaf.

tomato oren said...

mcm nak sepake org mcm tu..
dua minggu lepas ada org langgar lari kete sy pas buat laporan polis baru nak cari kita ni konon nk bayar ganti rugi nak mtk maaf..aritu time langgar tak reti nak minta maaf..pas polis cari baru reti nk cari...

Cikgu Norazimah said...

tu ok lagi dek, akk dulu masa preggy tau org langgar akak masa kat mall, selamat tak jatuh, bukan nk minta maaf, terus blah mcm tu jer..isy2

Lieya Von Jay said...

buruk nya perangaiiii... sbq je lah

Si Galah Panjang said...

ape punya perangai lahh. .

Si Galah Panjang said...

ape punya perangai lahh. .

mirza syazwina said...

sian anak dia..ish3..apa la aii perangai macam ni...

Pha Is said...

haish sabor je la.. susah kalau nk kena hadap dengan org macam ni..

Akeyla Azmi said...

Betul tu! Kuwaja betul. Haritu pon ada sepupu umi dtg rumah anak2 dia main mainan hempas2 mainan qila masa qila kecik dulu. ya allah sakitnya hati. mak dia buat bodoh je taknmpk and main game. omg seriously?

tak paham dgn parents sekarang haih. Aduh. Susah kn dgn ppl like these nowadays. Sorry pon takboleh nak cakap. Jelingan maut je bagi kak hana :D eheh

aisya said...

sabar je lah. at least say sorry lah kan.. huhu

Sally Samsaiman said...

lain kali sekeh je pale tu.. -_-'

afzalsukasuki said...

eh jap2 nape dia panggil 'kodok'??

giler ke hape?tgh piyed gamaknya kot?

ct aman said...

ayyo...org macam ni pon ade....mmng ade! slalu jmpe....mmng xsuke...

nanakimie said...

owh kodok pulak yg keluar ye,adoi....sabojela

Azhafizah Md Nor said...

takde etika la orang ni..cubalah kalau dia di tempat kita..baru tahu kann

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome