rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 12 December 2013

percikan si cili padi !

assalamualaikum w.b.t


milik encik google. :D

amboi tajuk entry. kemain lagi. haha ok petang nie ibu buat minum petang pisang goreng. so aku pown buatlah kuah cilinya. kerana kelalaian sendiri. air cili tu time aku tengah kusyuk menumbuk dia masuk ke dalam mata aku. woww ! sakit wooo T_T

siapa pernah rasa? tp petua orang tua2 kan. kalau kalau mata kanan yang pedih basuh kaki kiri dan sebaliknya. betul atau tak wallahualam. tp sebenarnya bergantung pada set mind kita. dah otak kita dah set kan jadi elok lah dia. betul. tak percaya try la buat :)

11 comments:

Niena Reen said...

Ish2, seksa tu terkena cili.. Saya pernah juga dulu masa kecik, dok main masak2 guna cili lepastu gosok2 mata.. Adoiii, pedih.. XD

adrianna syaz said...

Ya..pnh terkena..sngguh hebat skali rasanya..huhu..pastu trus tmbuk2 smbal pakai pinggan sbgai pelindungan.hehe..hana..add fb sya eh..klu x msg mmg x masuk :)

Azhafizah Md Nor said...

dulu masa mulu² masuk dapur memasak pernah kena..serius rasa cam nak buta dah..giler pedih..semua petua lupa..hihi..tak sure lak tentang petua basuh kaki tu..

Teena Tna said...

Teena pun pernah jugak. Masa tu tengah tmbuk bawang kat dalam batu lesung, pastu ada bawang yg dah hancur tu masuk mata. Tapi ok jer, tak teruk sangat, cuma berair. Kalau maauk cili rasanya lagi 'sedap' kot. Hehe

Mime MF said...

penah kena!! tapi mak sy suruh kemam garam..dan xtau la secara automatiknya pedih tu cpt hilang..hehe

aisya said...

sy pulak yg kelip2 mata mcm mata sendiri yg terkena.. hehe

mirza syazwina said...

memang sakit tu..penah jugak jadi..tapi tak reti petua apa pun..hehee :p

Lieya Von Jay said...

kak pon selalu ja kena.. pastu mula la meraba cari air. memang pedih tapi ok gak sekali sekala cuci mata guna cabai kan hehehe

Pha Is said...

1st time dengar petua tu...

Fatanah Khirizan said...

huu,pedih tu... saya dah penah kena... sejak tu nak tumbuk cili pakai cermin mata hitam,haha :P

Cikgu Norazimah said...

tu mmg petua org tua, gosok2 ibu jari kaki dgn air, reason tak tau knapa! hehe

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome