rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, 28 December 2013

sebelum kahwin begini selepas kahwin begitu

assalamualaikum w.b.t
(auto post)


ramai kebanyakan nya macam nie. terlalu mencari redha manusia sedangkan redha ILLAHI? ALLAH. kalau ya pown kau mampu atau terlebih mampu, bersederhanalah yang terbaik. membazir nie kawan syaitan. aku pown esok kalau selagi boleh save aku nak save. memang majlis kahwin nie sekali seumur hidup tapi kehidupan selepas kahwin nie pown sekali seumur hidup dan kena lalui sehingga akhir hayat. faham kan?

seronok kan alam selepas kahwin kita lalui susah senang bersama bukan susah sahaja. indahnya. cewahhh. hahah jangan tanya sekali lagi aku bila pulak. lambat lagi hokeyyyy. haha :)

8 comments:

mirza syazwina said...

betul3,sapa tak nak majlis yang grand2 kan tapi kena ikut kemampuan jugak :)

Akeyla Azmi said...

Betul, agak2 lah kalau nk grand pon. Hihihihi. YG takleh belah kalau cerai hihihik. Sedih T_T

Cikgu Norazimah said...

bagi CN tak semestinya grand tu adalah mahal2 belaka, cukuplah jemputan yang meriah disertai dengan sanak saudara berkumpul ramai2, dah nampak grand ;)

Niena Reen said...

Hmm betul tu kak hana. Tak perlulah nak berlebih2 kalau tak mampu. Lepastu majlis ada percampuran lelaki dan perempuan apa bagai jadi tak berkat pula.. Baik buat yang simple2 tapi diredhai Allah.. :)

Norhasniza Khalid said...

hidup selepas kawin itu keutamaan, bukan majlis sehari tu... hihi, apapun, buatlah yang kita mampu... jangan sampai membazir ok hana..



Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

Pha Is said...

hahaha.. macam tu la nasib pengantin sekarang...

Gee Lion said...

sederhana itu indah. malah digalakkan dlm Islam. bagaimana rumah tangga nak bahagia, kalau dari awalnya dah dicemari dgn unsur2 lagha & pembazirah.. ish3..

Cik Myra said...

hihi . teringat ape encik buah hati cakap hari tu . pic yang sama dia bagi . hihi . biarlah majlis kawen simple2 tapi lepas kawen hidup senang . :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome