rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 2 January 2014

kaum wanita sila baca !

assalamualaikum w.b.t
(auto post)


kalau encik suami ke ayah ke abg ke adik lelaki ke or kawan ke kat luar sana nak baca dialu2kan. mana tahu boleh nasihat kan family members kita sendiri kan?

aku selalu minum air sejuk dengan soda masa haid. tahu negative nya tp tak tahu pulak negative nya teruk mcm nie. lahai. 

10 comments:

Mime MF said...

eh..minum air sejuk selalu la masa dtg bulan..emm xtau plak effectnya cmni..

Pha Is said...

hu.. bahaya bebenor..

QV said...

alhamdulillah , saya x de sakit kepala . jadi kalau basahkan kepala masa haid pun x de masalah .

Lieya Von Jay said...

patut la budak2 cina kat opis ni pantang time period xminum ais. nampak nya kena pantang jugak la. huhuhu

nana kimie said...

tula nana pun baru tau haritu,mmg slalu minum air sejuk pn kat umah ni:)

aisya said...

scientifically proven? selalu bace dan pernah jugak cari jurnal pasal ni sebab tesis dulu buat reproductive system perempuan.. kalau caffeine tu ade lah.. cold water mcm tak jumpa pulak.. cuma yg sy pernah baca, cold water tu akan menambahkan lagi rasa sakit period pain..

utk air kelapa tu pulak, nenek pernah bagitau.. yg ni petua org tua2 lah, betul atau tak tu wallahualam... katanya nanti darah haid tu akan berbau.. tapi pernah jugak baca katanya elok minum air kelapa semasa haid. huhu..

mirza syazwina said...

nasib baik la tak minat sangat minum ais..huhuu.:3

Amanina Mads said...

erm xtahu pulak pasal ni.. nina pun minum air sejuk msa period. adeh

Invisible Me said...

A'ah IM tahu yg minum air sejuk tu tak elok waktu haid ja. Hehe

Azhafizah Md Nor said...

Tak tahu pulak tak boleh minum air sejuk..tq share

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome