rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 21 January 2014

susah2 dulu kan?

assalamualaikum w.b.t

kehidupan di HKL? macam mana? aku? berjalan kaki ke HKL dari plaza rah. nampak dekat. memang dekat. tapi hakikatnya nak masuk ke dalam hospital yang besar tu makan masa bhai. dah la aku susah nak bangun pagi. kalau shift pagi macam mana? seriusly !! dengan transport hanyalah berjalan kaki. syukur masih dikurniakan anggota badan yang sihat. :')

ok then cerita pulak tentang kewangan aku yang kurang stabil buat masa sekarang. nak2 gaji mungkin dalam bulan ke 3, 4, 5, atau 6 baru dapat gaji. masa briefing tadi pown penceramah ada cakap dalam bulan ke 6. ya ALLAH. sakit weyh. percaya tak yang aku akan kurus dalam masa 6 bulan kalau tak dapat gaji?

dalam poket ada berapa ea? even dah kurang aku malas nak beritahu parents dekat kampung. tak nak susah kan dorang. aku tahu pada pengakhirannya akan ada yang lebih baik. nak2 gaji dapat selepuk macam tu. tp aku sakitlah nak tunggu kan? duit ibarat air. lahai T_T

hmm hmm hmm T_T

9 comments:

Cik Mun said...

mun ingat lagi praktikal kat kulim..jauh..jalan kaki..kena lalu kawasan anjing lagi..seksa diingatkan balik..huhu

Nur Shafiq said...

nice sharing..susah senang hidup time nak prac eh..shafiq kena take noted ni untuk alert masa prac nanti :l

Akeyla Azmi said...

T_T
sedihnya gambar tu aduh. sabar ye kak hana,
takpe. susah2 dulu :D
inshaallah mesti senang punya later ok <33

Norhasniza Khalid said...

takpe lah, mula-mula je tu nak menyesuaikan diri, nanti lama-lama ok, kuatkan semangat tau

Lieya Von Jay said...

perrrrghhh.. 6 bulan ? lama tu! nak tunggu gaji tiap bulan pon rasa perit kalo sampai 6 bulan adehhh. xleh nak kata apa la.. kalo ada mslh bagitau kak boleh tlg anytime. jgn malu2 tau :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alahai.. lambatnya dapat gaji.. kasihannya hana.. terpaksa berlapar la macam ni.. sabar je la..

Azhafizah Md Nor said...

susah² dahulu senang kemudian..Semoga murah rezeki Hana..yang penting,usaha dan doa :)

Cikgu Norazimah said...

lamanya 6 bulan, CN dulu 2 bulan jer..InsyaAllah, perents sentiasa membantu..jgn terlalu berahsia sebab lama tuh 6 bulan, nk mkn apa kan..

Gee Lion said...

:(
jangan rahsia perkara macam ni.
atau mungkin cik hana boleh tambah side income through online business?

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome