rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, 5 February 2014

POETRY - kau yang pinta tanpa akal. sekarang aku turutkan. siblings blogger, aku akan kembali. :')

assalamualaikum w.b.t

layaknya kau aku simbah dengan asid
biar kau tahu
itulah yang kau sedang lakukan
dalam hati aku yang percaya kau lagaknya berani
pengecut
kau takut aku tahu agenda kau
yang bertopengkan syaitan?
atau kau takut aku bertemu si kekasih alam maya kau?
terima kasih
kau mulakan langkah sebelum aku meminta
dari dulu sampai kini
kau memang tak tahu makna adil
hilang jejak aku sekarang
kau tunggu akan datang
seimbas bayang kau pun aku tak pandang
kau buang segala rakan
sekarang aku minta
buang segala keluarga aku yang ada pula
dalam muka buku kau
boleh?
dulu aku dibuang
berkali-kali
kerana sayang aku terima semula
kali ini nak cakap apa
dekat sini kau jadi pembaca senyap
baik
kau yang pinta tanpa akal
sekarang lakon layar kau aku ikutkan
aku turutkan semua
kaulah pemusnah harapan

#guys, aku akan tkar url/link. tak pon aku akan privatekan blog nie buat masa sekarang. mungkin start dari esok, lusa tulat atau tngok pada keadaan.. aku nak cari sesuatu yang hilang. aku nak restart balik kehidupan tanpa sesiapa. tanpa sesiapa. nie lakonan dari pentas kau. jadi aku sendiri akan ikutkan..


inilah aku. yang terakhir itu. at last aku bongkah segala. sakit pendam lama2. bff aku cakap in sha ALLAH dia jodoh kau. ini dugaan. tapi aku cakap apa kau tahu? aku cakap aku tak nak dia ada dalam masa depan aku. nafikan takdir dan jodoh? kalau terpaksa kenapa tidak? beku kau tahu. salah aku? aku penat la setan. penat. aku nak tukar no satu persatu. hilang semua. hilang. aku lelah. kau tahu? kau tak tahu. sebab kau akal pendek. pentingkan diri. argh ! mati !

#tapi barangan dia. aku simpan. aku masih simpan. tapi kalau dia mintak balik. aku akan pulangkan. sejak dulu. aku tak pernah ada hak itu. tapi hak aku sering diceroboh. bodoh. bukan dia. aku.

6 comments:

khairul jamadi said...

Owhh berat dah nih.....

Qaseh Wee said...

buatlah apa saja asalkan hana rasa itu yg terbaik setakat ini . soal hati ni , mmg sakit sgt bila ditoreh ...

Akeyla Azmi said...

:)
its up to u kak hana.........<3

Gee Lion said...

jangan membazir perasaan krn orang yg tak pandai menghargai perasaan kita.
jangan mengalah dalam kehidupan krn orang yg tak ingin berada dlm hidup kita.
kita punya cita-cita dan impian sendiri.
give yourself a space.

learn from my past.
orang tak boleh tengok kita bahagia.
itu yg kita kena bagi dia tengok.

but never show you weak cik Hana. never quit. never stop to live happily.

Norhasniza Khalid said...

soal hati ini,,, fikir betul-betul sedalam-dalamnya...

Nurul Hidayah said...

Jangan habiskan masa dengan mereka yang tak reti menghargai..

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome