rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 18 February 2014

praktikkan Qudwah Nabi s.a.w !

assalamualaikum w.b.t
(auto post)


praktikkan jom. tapi aku? susah nya nak jadi seorang penyabar. senang marah2 bila terasa beban yang amat. memaafkan pula sebenarnya mudah TAPI, bila kita dah bagi peluang pada dia dan maafkan kesalahan dia, bila dia lakukan kesalahan yang sama lagi. itu urusan dia dengan ALLAH bila dia tidak amanah dan tak hargai peluang yang orang beri pada dia. jadi usah bersedih bila kemaafan yang kita beri tak dihargai, sebab satu hari nanti ALLAH akan beri ganjaran berlipat ganda pada kita yang dah usaha memberikan maaf pada sesiapa yang menyakiti. :')

3 comments:

Pha Is said...

"Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)"
(Al-Ahzaab 33:21)

Gee Lion said...

kita manusia biasa cik Hana.. ada khilafnya.. biasalah terluka.. biasalah kecewa.. antara maaf dengan tidak.. biarlah kita saja yg tahu.. :')

Azhafizah Md Nor said...

mana yang susah nak buat kena pratikkan dari sekarang kan..sama² amalkan :)

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome