rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 31 July 2014

syawalku :')

assalamualaikum w.b.t

cerita mungkin dah lapuk atau basi. tapi tidak aku peduli. entry ini karya sendiri. suka hati. haha

ramai jugak yang ada update blog tentang raya masing2. aku? pada mulanya mungkin aku beraya sbg anak perantauan. tp siapa sangka cuti aku diluluskan. khuatir tentang ticket bas. mujur ada clasmate yg sudi tumpangkan. thnx bro. :)

dia nie pown keje hospital gak. male nurse dekat hospital serdang. nasib baik dia tanya aku balik ke tak. memang Allah permudahkan urusan aku. aku kerja petang 27 hb. so memang takut ticket xada. jd bila si Zack dah tanya aku, aku pown cakap nak tumpang. jd kami balik pagi raya. gerak pukul 7.40 pg. sampai melaka 9.10 pg. sekejap je kan. nasib xjammed. hoho

before balik kampung. semangat gila. pakai baju raya siap2 deh. haha

happy! beraya dengan phone baru. phone aku ler jadi mangsa. mentang camera cantik. mudah2an Allah xtarik nikmat yg baru sahaja DIA beri setelah phone lama aku diragut tanpa belas.

raya pertama kedua ketiga. baju sama je haaa sebab baju lagi satu xsiap lagi. baru ingat nak pakai masa raya kedua. haaa memang xada jodoh aku dengan warna pink. haha inilah baru sikit2 yg berkumpul. kalau ramai2 pasti meriah. atuk, nanti ada masa asha jenguk atuk lg ea. assalamualaikum kekasih halal. :')


cucu2 haji Salleh. semua dah besar dah. teringat zaman muda mudi. mereka nie kira rakan sepermainan la jugak. rakan berkubang Kat sungai. :D

junior aku masa dekat Kuim dulu. sekampung. akhirnya datang jugak dia beraya ke rumah atuk. dia ada kembau. aku panggil Radzi Radzi tp pandang kembau dia. sumpah sebijik. haha

entahlah. Ada sesuatu yang hilang yang aku kena cari. tak ada siapa tahu. puas aku mohon pada tuhan. adakah mungkin kerana silam aku yang kelam? aku terlalu rindu. engkau dia dan mereka. yang pernah menjadi penyeri hidup ini. suatu ketika dulu.  mereka mungkin semakin jauh tapi aku tahu dalam hati mereka masih tersimpan rindu yang kemas yang sama seperti apa yang aku rasa. tidak akan terbina 'masjid' ini tanpa mereka. jadi, pada bakal imam, tunggulah aku sehingga aku benar2 berjaya mengembalikan apa yang telah hilang tanpa jejak. walau aku seorang itu tidak bermakna aku akan mengalah dan melatah. salam eid pada semua dan kalian yg dirindui. ;)

No comments:

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome