rakan blogger awesome

register and redeem now ! ♥

Assalamualaikum :)

smileys writing photo: writing thgastenboektekenen.gif"Semua penulisan akan mati. Hanya karyanya sahaja yang terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti." - Saidina Ali b. Abi Talib

"Aku mencintaimu kerana agamamu. Jika hilang agama dari dirimu, maka hilanglah cintaku kepadamu." - Imam An-Nawawi

i was born :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, 1 September 2015

POETRY - wanita sehebat dia.

Assalamualaikum w.b.t

nak diceritakan aku tak punya kekuatan. nak aku luahkan aku tak cukup kudrat keimanan. biarlah lautan badai merajai jiwa² kami yang semakin lama semakin menghambarkan. biarlah seisi alam berkata penat lelah dia akan berterusan. tapi aku tetap dengan rasa yang tak akan sesekali pudar walau masa terlalu mencemburui betapa eratnya keakraban kami.

tulus di sini, aku rasa tak layak untuk disayangi wanita sehebat dia. walau perihnya dia hadapi perit getir ujian dari tuhan dia tetap teruskan mahligai indah sedang dia tahu kondisinya sangat menyedihkan. kau tahu kenapa aku kata dia kuat? hanya berbekalkan doa usaha tawakal, dia mampu teruskan kehidupan tanpa ada satu pun keluhan.

tuhan sayang dia. tuhan beri dia ujian itu sebab tuhan tahu dia kuat utk langkahi. mujur ada suami yang ikhlas berzaujahkan wanita seperti dia. Allahuakbar. dia masih mampu mengukir senyum sedang dia tahu ada percisan² barah mengalir dalam darahnya.

tuhan, berikan dia kesihatan berpanjangan. Alhamdulillah. kandungannya semakin membesar dan xsabar mahu berjumpa dengan uminya di dunia. Tuhan, jaga mereka berdua. aku terlalu rindu. aku terlalu faham bila dia sudah bersuami. tiada lagi masa. kalau ada pun, sangat jarang-jarang. :')


pandang belakang balik saat hari pernikahannya,. :)

*sudah lama tak kunjung sini. keadaan semakin berbeza dari hari ke hari. kesibukan bekerja sehingga aku hampir hampir lupa aku pernah menjadikan blog ini sebahagian dari jiwa aku. dunia fantasi aku. alam puisi aku di sini. rindunya aku pada kalian. laptop tempat aku menghiasi blog menjadi warna warni juga dah lama jahanam. screennya retak menanti belah. apa khabar kalian di sana sahabat blogger aku? :')

3 comments:

Hafiz Hafizol said...

wah cik hana kita dah update blog.. hehe he

Aisya A. said...

Semoga dia sentiasa kuat untuk keluarganya. hehehe.

Sihat je ni. Hana sihat? :D

Lieya Von Jay said...

hai hana... lma nya x lepak sini. masing2 bz blog pon terabai...

Designed By asha-hana.blogspot.com | All Right Reserved to: Asha Hana 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome